Linkzoekertje
Image default
Internet

Sinterklaas

Sinterklaas is de naam van een welbekend Nederlands volksfeest. Het draait allemaal om Sint-Nicolaas een goed heiligman. Het is een traditie die al eeuwen teruggaat in Nederland en omliggende landen. De moderne vorm van het feest stamt af van een prenten boekje uit 1850 genaamd Sint-Nicolaas en zijn knecht. Maar de traditie om de schoen te zetten en een feest rond deze tijd te vieren gaat al veel verder terug.

Het feest is gebaseerd op Nicolaas van Myra een bisschop in Turkije. Er is niet veel over hem bekend omdat hij al in het jaar 342 stierf op 6 december. Wel komt hij voor in verschillende legendes die hem maken tot de man die hij tegenwoordig is. Hij is heilig verklaard omdat hij tijdens zijn leven het volk meerdere keren tegen demonen zou hebben beschermd. Ook na zijn dood zorgde hij voor het volk door schepen te beschermen tegen de ondergang tijdens hongersnoden. Hij heeft nog meerdere grote daden verricht tijdens zijn leven maar helaas kwam daar dus op 6 december 342 een einde aan. Hij is toen begraven in zijn stad Myra. In 1087 hebben Italiaanse kooplieden op de een of andere manier de overblijfselen veroverd en onder gebracht in het Italiaanse plaatsje Bari. Er is speciaal voor hem daar een kerk gebouwd met de naam Basiliek van Sint-Nicolaas.

Ook in Nederland werd later een Sint-Nicolaas kerk gebouwd in Utrecht. Vanaf 1427 was het gebruikelijk dat de rijkere Utrechters cadeautjes in de schoenen van de armen verdeeld werd. Dit gebeurde toen nog op 6 december elk jaar. Door toename van de welvaart werd het steeds gebruikelijker om de schoen gewoon in de huiskamer te zetten. Als de kinderen niet lief waren geweest dan ontvingen ze een roe of een zakje zout in de schoen.

Tegenwoordig is het een familiefeest wat met elkaar gevierd wordt. Vaak is het gebruikelijk om surprises te maken voor familie leden met een gedichtje erbij. Kortingscodes kunnen helpen om cadeautjes betaalbaar te houden. December is toch al zo een dure maand. Een steuntje in de rug: gebruik een kortingscode easytoys zodat je veel speelgoed voor een lage prijs kan scoren.  

Voor meer info : http://www.kortingscode-zoeken.nl

Gerelateerde artikelen

Gevonden worden door klanten met behulp van een specialist

SEO Nijmegen bij specialist in Nijmegen

Ga voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding dankzij alles in 1 pakketten te vergelijken