Linkzoekertje
Image default
Marketing

Belang van internet marketing

Waarom is het eigenlijk belangrijk om aan internet marketing te doen? Marketing op het world wide web is erg belangrijk en wordt ook steeds belangrijker omdat het internet gewoonweg steeds meer gebruikt wordt. Mensen zitten veel meer uren per dag achter hun computer dan dat ze over straat lopen en daarom is het ophangen van een poster in een bushokje wellicht niet meer zo efficiënt als internet marketing. Mensen zijn als ze aan het surfen zijn vatbaar voor reclame, maar je moet wel een marketingstrategie hebben als je op het internet reclame maakt voor je product. Mensen zijn zich er namelijk wel heel erg van bewust dat ze doodgegooid worden met reclame op het world wide web.

Gerichte internet marketing

Het is bijvoorbeeld van belang dat je gericht aan marketing doet: het internet is daar immers ook erg geschikt voor. Omdat er op het internet heel veel gegevens verzameld worden over gebruikers, kun je die informatie gebruiken om juist een relevante doelgroep aan te spreken om jouw product of dienst aan te schaffen of af te nemen. Misschien is het moreel wat dubieus dat internetgebruikers zomaar bespioneerd worden, maar juist daar zit de kracht van de internet marketing.

Voorbeeld van internet marketing

Stel je verkoopt babyvoedsel, dan richt je je op een hele specifieke groep klanten: jonge ouders. In dat geval kun je bijvoorbeeld alleen gebruikers lastigvallen met jouw advertenties wanneer ze ook andere sites bezoeken die iets met babies te maken hebben, als ze fottto’s van hun pasgeboren kinderen op facebook posten, en wanneer ze googlen op zoektermen als ‘goedkope luiers’ of ‘luiers pasgeborene’. Als je die groep mensen target dan weet je dat je meer resultaat zult boeken dan dat je mannen van achter in de vijftig die van auto’s houden je advertenties voorhoudt.

Voor meer info : http://www.4internetgroep.nl/