Linkzoekertje
Image default
Vakantie

E-visum Turkije aanvragen

Op vakantie naar Turkije
Turkije is al een aantal jaren een zeer populair vakantieland. Alanya, Antalya, Bodrum, Side; het zijn allemaal populaire badplaatsen. De meeste mensen die naar Turkije op vakantie gaan, boeken een all-inclusive reis. Een all-inclusive reis is voor velen zeer voordelig aangezien de kosten van het vervoer, verblijf, eten en drinken is inbegrepen. De meeste all-inclusive reizen zijn met het vliegtuig overigens.

Eerst visum dan vakantie
Wanneer u in Turkije bent aangekomen, moet u eerst door de paspoortcontrole om het land pas echt binnen te mogen. Voor de paspoortcontrole zijn twee documenten nodig.

1. Als eerst dient u in het bezit te zijn van een (geldig) paspoort of ID-kaart welke nog minimaal 60 dagen geldig is bij uw vertrek uit Turkije.

2. Voldoet u aan de eerste voorwaarde? Dan kunt u een visum kopen. Dit is de tweede vereiste om Turkije binnen te komen.

Visum verplicht
Het visum is voor Nederlanders en Belgen een verplicht document om Turkije binnen te mogen. De visumplicht geldt echter niet voor alle nationaliteiten.

Visum Turkije aanvragen
Op dit moment zijn er twee manieren om een visum Turkije aan te vragen. Als eerst is het mogelijk om uw visum bij aankomst in Turkije te kopen. Net vóór de paspoortcontrole staat links of rechts een balie waar het visum kan worden gekocht. Het visum kost daar € 25.

Sinds kort kunt u ook het evisum Turkije online aanvragen. Voor heel veel mensen is dit een goede optie. U kunt namelijk rustig thuis het visum achter uw computer aanvragen. U hoeft dan niet in Turkije lang in de rij te staan om het visum te kopen, u kunt dus meteen doorlopen naar de paspoortcontrole.

Online aanvragen e-visum voor Turkije
Het e-visum voor Turkije wordt in drie stappen aangevraagd:

1. Op het aanvraagformulier zult u als eerst zien dat er gevraagd wordt om uw aankomstdatum in te vullen. Het is erg belangrijk om een correcte aankomstdatum in te vullen, aangezien deze datum bindend is voor uw visum. Indien u 2 april 2015 heeft ingevuld, maar werkelijk aankomt op 1 april 2015, dan is uw visum dus niet geldig. Vervolgens is het van belang om (indien van toepassing) al uw voornamen in te vullen zoals deze staan vermeld op uw paspoort of ID-kaart. Verder vult u de rest van uw naw-gegevens in en laat uw aanvraag controleren.

2. Indien u alles juist heeft ingevuld, kunt u verdergaan naar de betaalomgeving. U kunt betalen via iDeal of Mister Cash. De prijs van een visum is € 24,95. Wanneer de betaling is gelukt, krijgt u een bevestigingsmail dat uw aanvraag in behandeling wordt genomen.

3. U ontvangt het visum voor Turkije binnen 24 uur in ieder geval via de mail en afhankelijk van uw keuze, eventueel via de post.

Voor meer info : https://www.visumvoorturkije.nl/aanvragen