In diverse plekken in de provincie Groningen worden olieboringen gedaan. De gevolgen zijn in de hele provincie zichtbaar en de laatste tijd rekken de problemen verder dan alleen de provincie. Inmiddels is het aantal gas dat uit de bodem wordt gepompt afgenomen. Echter is de bodem al zodanig aangetast dat de bevingen nog wel eventjes aan zullen houden en of de kracht zal afnemen, dat kan helaas niemand voorspellen.

Menggranulaat

Menggranulaat kan helaas niet de bevingen stoppen, maar menggranulaat kan wel helpen bij het aanpakken en voorkomen van de schade die de aardbevingen u hebben gebracht. Menggranulaat wordt vaak gebruikt om scheuren in wegen tegen te gaan. Vooral in asfaltwegen is menggranulaat effectief. Hoogst waarschijnlijk is menggranulaat ook een goede oplossing voor uw eigen verzakkende wegen of paden. Een goed sloopbedrijf kan u daarover advies geven. Mocht u dus last hebben van verzakkende wegen of paden, door aardbevingen of door andere oorzaken, dan is het zeker verstandig om advies op te vragen over menggranulaat.

Menggranulaat wat is dat nou precies.

U zult zich vast en zeker afvragen wat menggranulaat is en u bent zeker niet de enige die niet kan uitleggen wat menggranulaat betekent. Wanneer u de definitie opzoekt op google krijgt u te lezen dat een toeslagmateriaal is, bestaande uit gerecycled beton en metselwerk. Misschien krijgt u nu meer idee wat het begrip menggranulaat inhoudt. Wilt u weten wat een cilinderslot is? Kijk dan hier! 

Het gebruik van menggranulaat is dus een goede methode om verzakking tegen te gaan en tegelijkertijd is het ook nog eens milieuvriendelijke manier. Onder uw weg wordt namelijk niet nieuw beton, maar gerecycled beton neergelegd. Misschien klinkt het een beetje gevaarlijk om beton in de grond te stoppen. Dat kan het ook zeker zijn. Bij de meeste gecertificeerde bedrijven hoeft u zich daar over de kwaliteit geen zorgen te maken. Al het menggranulaat bij een goed sloopbedrijf is gecertificeerd. Dat houdt in dat ons gebroken puin oftewel menggranulaat verantwoord is om onder uw asfaltweg te leggen. Het menggranulaat bevat geen giftige stoffen, die uw bodem kunnen aantasten. 

Geschikt

Het leggen van een asfaltweg met als onderlaag menggranulaat is bijna altijd in elke situatie toepasbaar. Of de verzakking nou ernstig is of u de verzakking ziet aankomen en graag voor wilt zijn, sloopbedrijven gaan graag bij u langs om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Menggranulaat wordt ook weleens als onverharde weg gebruikt, dit is dus ook zeker een mogelijkheid. Onverharde wegen bestaande uit menggranulaat wordt vooral gebruikt bij particulieren.

Voor meer info : http://www.puttentransport.nl/site/webfolio/Levering-producten/