Linkzoekertje
Image default
Aanbiedingen

Alles wat u moet weten over de kabeldetector

Staat er binnenkort een verbouwing gepland en wilt u daarbij gebruik maken van een kabeldetector? Zorg er dan voor dat u zich goed verdiept in de specificaties. Er is een groot aanbod aan kabeldetectors, wat de juiste keuze des te lastiger maakt. Bent u benieuwd wat de verschillen zijn of wilt u weten welke kabeldetectors er allemaal zijn? U komt erachter in deze blog!

 

Kabeldetectors zonder dieptemeting

De makkelijkste kabeldetector die er is, is de detector zonder dieptemeting. Het wordt geadviseerd om met deze kabeldetector te starten wanneer u hier nog niet veel ervaring mee heeft. Zo kunt u met deze detector vertrouwd raken en op uw tempo leren hoe u met kabeldetectie om moet gaan. Investeren in een duurdere detector heeft namelijk geen zin wanneer u niet weet hoe het apparaat werkt. De kans is dan namelijk groot dat u het niet gaat gebruiken en dat zou zonde zijn van het geld!

 

Kabeldetectors met dieptemeting

Wanneer de detector wél dieptemeting heeft, kunt u zien waar en hoe diep de kabels of leidingen liggen. Schade door graafwerk wordt hiermee beperkt en in de beste gevallen vermeden. De dieptemeting gaat tot wel 3 meter en kan uitgebreid worden tot 6 meter met een sonde. 

 

Innovatieve functies

Deze detector wordt nog een basismodel genoemd, maar is wel uitgerust met verschillende innovatieve functies. Zo is hij voorzien van een Peakhold-functie. Dit houdt in dat de maximale meteruitslag een langere weergave heeft. De AlarmZonde-functie zorgt voor een waarschuwing wanneer kabels en leidingen uitzonderlijk ondiep liggen. Daarnaast is deze kabeldetector uitgerust met vier zoekstanden. Power, radio, generator en AllScan. Power staat voor het lokaliseren van stroomvoerende kabels. Met de radiostand wordt u geholpen bij het detecteren van kabels en metalen leidingen. Dit gebeurt met aanwezige radiosignalen. De generator wordt gebruikt om kabels en leidingen op te sporen. Met de AllScan worden alle aanwezige frequenties gedetecteerd. 

 

Kabeldetector met dieptemeting en datalogging 

Met een wat geavanceerder model kabeldetector kunt u meetgegevens opslaan en later opnieuw inzien op uw computer. Deze modellen beschikken bijvoorbeeld over een interne opslag en in sommige gevallen kan hier zelfs de exacte GPS-locatie opgeslagen worden. 

https://www.visserenvisser.nl/