Linkzoekertje
Image default
Aanbiedingen

Wat is de SDE++ subsidie?

Wat is de SDE++ subsidie?

De SDE++ subsidie staat voor Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie. Deze subsidie is bedoeld voor bedrijven en non-profit organisaties die investeren in energieproductieprojecten of  CO2-reducerende technologieën. Deze subsidie wordt gegeven, met doel dat de uitstoot van broeikasgassen minder wordt en een bijdrage leveren aan emissiereductiedoelstelling. Ben jij hiermee bezig? Dan is deze subsidie wellicht interessant voor jou, dus lees eens rustig door.

Wanneer kan je deze subsidie aanvragen?
Ben jij een ondernemer, instelling of een non-profitorganisatie? Dan kom je voor deze subsidie in aanmerking. Het aanvragen is niet heel moeilijk. Er zijn verschillende momenten van indienen, het moment hangt van het project af. Er zijn namelijk verschillende momenten op basis van bedrag en techniek. Denk goed na over het basisbedrag, want het basisbedrag bepaalt de maximale subsidie die je krijgt per ton bespaarde CO2 -uitstoot. Het basisbedrag is dus cruciaal voor de aanvraag van de SDE subsidie. 

Hoe vraag je de SDE++ aan?
Als je de SDE subsidie wilt aanvragen moet je een aantal stappen doorlopen. Heb je nog geen EH erkenning? Dan kun je dat als eerste aanvragen. Eherkenning is een soort van DigiD voor bedrijven, je logt op deze manier veilig in bij verschillende overheidsinstanties. Let wel op dat je Eherkenning Niveau 1 moet hebben. Daarna moet je met je aanvraag verschillende bijlagen meesturen, denk aan benodigde vergunningen en een haalbaarheidsstudie. Als je dat gedaan hebt kan je aanvraag aanvragen. Dit kan al voordat de subsidie opengaat, je kan je aanvraag namelijk tussentijds opslaan. Hierdoor kan je stapsgewijs makkelijk door de stappen heen.

Hoe haalbaar is jouw project? 

Er moet aangetoond woorden hoe haalbaar jouw project is, dus wellicht moet je hier een haalbaarheidsstudie voor doen. Dit kun je als bijlage toevoegen, net als de rest van de formulieren. Met deze bijlage geef je aan de hand van een  onderbouwing aan hoe haalbaar jouw project is. De haalbaarheidsstudie is verplicht vanaf een vermogen van 0,5 MW of 500 kWp. 

 

Meer informatie vind je bij Hezelburcht
Vragen over de SDE++ subsidie? Bezoek nu de website van Hezelburcht. Je kunt hier meer informatie vinden over de SDE++ subsidie, maar ook over andere subsidies. Neem gerust contact op met de ervaren werknemers, want zij kunnen je meer vertellen over alle mogelijkheden deze subsidie en alle andere. 

 

https://www.hezelburcht.com/

Gerelateerde artikelen

Tork producten

Gebak Bestellen

Giardia is een veel voorkomend probleem