Linkzoekertje
Image default
Aanbiedingen

Hoe de rol van de gashaard veranderde.

In geen enkel land hebben we zo’n connectie met de gashaard als in Nederland. Door de ontdekking van onze eigen gasvoorraad kreeg in korte tijd vrijwel ieder huishouden in korte tijd een aansluiting op het gasnetwerk. Nederland kreeg zo de kans om een pioniersrol te vervullen in de ontwikkeling van deze veelbelovende brandstof. Aardgas was betaalbaar, veilig, betrouwbaar en bovendien voor iedereen beschikbaar. Het was een welkome aanvulling en veroverde in korte tijd ons land. Geen wonder dus dat Nederlandse ondernemers veel hebben betekend in de ontwikkeling van de gashaard. In vrijwel iedere moderne gashaard vinden we daarom patenten met Nederlandse roots.

 

Toch is er veel veranderd op het gebied van de gashaard. Vroeger waren gashaarden een echt gebruiksvoorwerp. Een gashaard kopen was geen luxe, want iedereen deed het en gebruikte hem vrijwel dagelijks. Voor de centrale verwarming er was, was de gashaard de enige bron van verwarming en vaak zelfs de manier waarop we ons eten bereiden. Die laatste rol is de gashaard al een hele poos kwijt, maar ook als verwarmingsbron is de gashaard steeds minder belangrijk. Vroeger werd er naar efficiency gekeken. Sfeer was niet belangrijk, dus aan het vuurbeeld en de uitstraling werd nauwelijks aandacht geschonken. Maar hoe anders is dit vandaag de dag!

 

In onze goed geïsoleerde woningen is warmte geleidelijk steeds minder belangrijk geworden. We hebben tal van alternatieve verwarmingsmogelijkheden en als ons huis eenmaal warm is, blijft het lang warm. Onze behoefte aan warmte is dus duidelijk gedaald. Maar onze behoefte aan sfeer is dat natuurlijk niet. We nemen niet meer genoegen met de saaie blauwe vlam van de vroege. Mooie sierlijke vlammen, wispelturig en onvoorspelbaar zoals bij een echt houtvuur.  Dat zien we tegenwoordig graag. De gashaard is geleidelijk veranderd  van een gebruiksvoorwerp naar een sfeerverhogend designelement pur sang.

 

De laatste generatie gashaarden van Haardenexpert is dan ook absoluut het bekijken waard. Bij Haardenexpert vindt u het grootste aanbod gashaarden van alle bekende A-merken. Laat u verrassen door het niveau dat het vlammenspel in een gashaard bereikt heeft. Door slimme software en ingenieuze brandertechnieken hoeft u niet meer te kiezen tussen het gemak van gas en de sfeerbeleving van hout. Kom gerust eens langs in de showroom van Haardenexpert. Wij laten u graag precies zien wat we bedoelen!

 

https://www.haardenexpert.nl/