Linkzoekertje
Image default
Aanbiedingen

Met het gebruik van een fender voorkom je schade aan je boot

Een fender dient om de kinetische energie van een afmerend schip op te vangen en op die manier schade aan een schip of de afmeerconstructie te voorkomen. Bij het binnenlopen in sluizen en afmeren, alsook bij het afmeren op hun los- of laadplaats, wordt de scheepshuid beschermd door een fender. Bij kleinere schepen kan deze door een opvarende tussen schip en kade worden gehouden. Maar waarom is een fender zo belangrijk? En waar kan je het beste fenders kopen? Lees dan snel deze blog!

 

Soorten fenders

Er zijn verschillende soorten fenders. Het verschil zit vaak in de vorm en de toepassing. De bekendste vormen zijn cilindrische fenders en bolvormige fenders. Maar er zijn ook veel andere vormen, zoals de modellen die de boeg of het kluisgat beschermen. Welk soort fender jij nodig bent hang af van het type boot dat je bezit. Gelukkig zijn er heel veel verschillende soorten fenders. Zo heb je keuze uit cilindrische fenders, bolfenders, ringfenders, opstap fenders, stootwil fenders, boegfenders en platte fenders. Voor elk soort boot is er genoeg keuze zodat jij je boot goed kunt beschermen tegen krassen of andere schade. 

 

Om je boot te beschermen kan je fenders aan je boot bevestigen, maar ook aan de steiger. Het grote voordeel hiervan is dat je dan alle contactpunten kan beschermen met fenders, waardoor je zeker weet dat je boot geen schade oploopt.

 

Luchtkussen

Fenders fungeren als een (lucht)kussen tussen de boot en de wal of een andere boot. Fenders zijn enorm handig om te voorkomen dat er krassen of andere beschadigingen aan de zijkant van de boot ontstaan. Je kan gemakkelijk stellen dat ze op veel boten zelfs onmisbaar zijn. Een goed geïnstalleerde fender kan efficiënt de kracht van kinetische energie opvangen, terwijl de boot door het water beweegt, waardoor schade aan schepen of objecten op of onder het oppervlak van het water wordt geminimaliseerd.

 

Boottotaal

Al van kinds af aan zijn de oprichters van Boottotaal op of in het water te vinden. Bij hen weet je dan ook zeker dat alle watersportartikelen met zorg uitgekozen zijn. Ze gaan alleen voor de mooiste en beste producten en op kwaliteit wordt niet bespaard. Hebben we je overtuigd? Mooi! Vrijwel alle producten zijn bij Boottaal uit voorraad leverbaar, hierdoor hoef je nooit lang te wachten. Is een artikel na ontvangst toch niet helemaal naar wens? Het ruilen of retourneren van deze artikelen is bij Boottotaal geen probleem. 

 

https://www.boottotaal.nl/