Linkzoekertje
Image default
Aanbiedingen

Ondergoed wassen? Wij geven je tips!

Misschien herken je het wel, in alle haast pak je vroeg in de ochtend ondergoed uit de lade en wanneer je hem aantrekt zie je een groot gat in je onderbroek zitten. Dit is natuurlijk super irritant, vooral wanneer je al een beetje haast hebt. Wist jij dat er een aantal dingen zijn die jij zelf kunt doen om de kwaliteit van jouw ondergoed te waarborgen? In deze blog geven we je een aantal tips voor het wassen van je ondergoed. Lees daarom snel verder!

Wassen

Een andere belangrijke tip om een langere levensduur van jouw ondergoed te waarborgen is de manier waarop jij jouw ondergoed wast. Wil jij ervoor zorgen dat jouw onderbroek zo lang mogelijk mee gaat? Dan is het verstandig om volgens het waslabel te wassen. Wanneer jij of jouw man veel boxers met print draagt wil je natuurlijk dat deze opdruk zo lang mogelijk mooi blijft. Ook hierbij is de manier waarop jij deze boxers wast van groot belang.

Sorteren

Voor je gaat wassen sorteer je alle boxers, onderbroeken en slips op kleur. Was alle witte exemplaren bij elkaar en gooi de donker gekleurde samen in een trommel. Heb je ook veel fel gekleurde slips of boxershorts? Ook deze was je samen, zo blijft de kleur langer mooi! Eenmaal gesorteerd op kleur hoort er natuurlijk ook passend wasmiddel bij. Wasmiddel voor de witte was houdt namelijk je wasgoed langer wit. Hetzelfde betreft kleurbehoud geldt voor de bonte of donkere was. Heb je veel ondergoed met kant of fijne details? Kies dan voor een wasmiddel speciaal voor de fijne was, zoals Neutral Fijnwas.

Het wasprogramma

Zit de gesorteerde was in de wasmachine? Zet deze dan niet roekeloos op het eerste de beste hete programma, dit is namelijk niet zo goed voor je ondergoed als dat je misschien denkt. Het bepalen van de beste temperatuur doe je door het wasvoorschrift in het ondergoed te lezen. De fabrikant van je ondergoed weet namelijk als de beste welke temperatuur geschikt is voor het gebruikte materiaal.

Extra tips

  • Synthetische stoffen zoals microfiber, polyamide, viscose en polyester kunnen niet goed tegen een temperatuur warmer dan 40 graden. De hitte laat de stof sneller slijten, en dat willen we natuurlijk juist voorkomen. Was dit ondergoed daarom het liefst op 30 graden. Zo geniet jij langer van je zachte ondergoed.

  • Stretch katoen kan warmer worden gewassen dan synthetische stoffen maar niet warmer dan 60 graden. Echter zal bij 60 graden het elastiek sneller slijten, hierdoor krijg je uitgerekte taillebanden en lubberende randen. Om dit te voorkomen kan je beter kiezen voor een wasprogramma van maximaal 40 graden. 

Drogen

Nadat je ondergoed uit de wasmachine komt direct in de droger stoppen? Liever niet! In veel verschillende soorten ondergoed vind je elastiek, dit zorgt voor een goede pasvorm. Door de warmte van de droger kan het elastiek uitdrogen. Het liefste droog je je ondergoed buiten aan de waslijn, dan droogt het lekker snel en fris. Binnen aan een rekje is natuurlijk ook een optie.

Sliponline.nl

Tegenwoordig is ondergoed ook heel gemakkelijk online te bestellen, bijvoorbeeld op de website van Sliponline.nl. Daar beschikken ze over een ruim assortiment, met ondergoed van diverse gerenommeerde merken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan, Ten Cate, Sloggi, Paul Hopkins en Eskimo. Met het ondergoed van Sliponline.nl ben jij verzekerd van een goede kwaliteit. Sliponline biedt een ruime en vooral diverse collectie van hoogwaardige kwaliteit nachtkleding en ondergoed. Alles is zeer scherp geprijsd dus voor iedereen goed betaalbaar!

 

https://www.sliponline.nl/