Linkzoekertje
Image default
Aanbiedingen

Radiator vervangen? Zo verwijder je de oude!

Een radiator moet hard werken om voor warmte te zorgen. Daarom kan het ook wel eens kapot gaan. Wij begrijpen dat je niet helemaal weet hoe je de radiator verwijdert, voor bijvoorbeeld vervanging. In deze blog behandelen we de stappen hiervoor. Ervan uitgaande dat u een radiator wilt verwijderen voor reparatie of vervanging, volgt u deze stappen:

 

1. Laat de radiator leeglopen. Verwijder de plug aan de onderkant van de radiator en laat al het water eruit lopen. Als u van plan bent de radiator opnieuw te gebruiken, zorg er dan voor dat u al het water in een schone bak bewaart. Zet een slang aan de aftapper, om zo het water netjes af te voeren. Gebruik vervolgens een ontluchtingssleutel op de aftapper en het water stroomt netjes weg. 

 

2. Koppel de leidingen los. Draai met een sleutel de moeren los die de buizen met de radiator verbinden en verwijder ze. Het kan nodig zijn een tang te gebruiken om hardnekkige moeren los te maken. Een radiator kan al jarenlang ergens hangen en daarom kunnen de moeren stug worden. Draai apart de afvoerleiding los en wees voorbereid op eventueel nog meer water. 

 

3. Haal de radiateur uit zijn oude beugels. Zodra de leidingen zijn losgekoppeld, moet het mogelijk zijn de radiator van de steun te tillen en naar een andere plaats te brengen voor reparatie of vervanging. Ben je nog opzoek naar een nieuwe radiator? Kijk vooral bij verschillende aanbieders, zoals Cvtopper, welk model het meest gunstig is voor jou! 

 

4. Sluit de leidingen weer aan en schakel de stroom in. Wanneer u klaar bent om de radiator weer te gebruiken, hoeft u alleen maar de bovenstaande stappen om te keren om de leidingen weer aan te sluiten en de stroom aan te zetten op de stroomonderbreker. 

 

https://www.cvtopper.nl/