Linkzoekertje
Image default
Aanbiedingen

Zo heb je het langst mogelijk plezier van je magnetron

Een magnetron is een ideaal keukenapparaat en vind je bijna in iedere keuken. Je kunt er binnen een korte tijd maaltijden mee ontdooien en opwarmen. Perfect voor als je laat thuiskomt of als je gewoon even geen zin hebt om te koken. Het is natuurlijk fijn als een magnetron lang meegaat. Zeker als je hebt geïnvesteerd in een duurder model. In dit artikel vertellen we je meer over het onderhouden van dit handige keukenapparaat.

Houd de magnetron schoon
Het opwarmen van een maaltijd in de magnetron wil nog wel eens misgaan. Voor je het weet zit de rode pastasaus aan alle kanten. Aangezien je een magnetron meestal gebruikt om even snel een mee maaltijd te bereiden, heb je vaak geen zin om de magnetron na gebruik helemaal schoon te maken. Dit resulteert in vastgekoekte etensresten aan de binnenkant van het apparaat. 

Gelukkig is er een manier om deze etensresten makkelijk te verwijderen. Zet een bakje met hierin een laagje water en een beetje citroensap of eetlepel azijn in de magnetron. Vervolgens zet je het apparaat aan op de hoogste stand voor zo’n vijf minuten. Neem de binnenkant van de magnetron vervolgens af met een vochtig doek of spons. Je zult merken dat het vastgekoekte vuil zo een stuk makkelijker loskomt. Bovendien ruikt het apparaat ook direct een stuk lekkerder. 

Onderdelen vervangen
Een magnetron kan in de loop van de tijd ook wel eens kapotgaan. In plaats van direct een hele nieuwe magnetron aan te schaffen, is het vaak ook mogelijk om het kapotte onderdeel te vervangen. Dit is een stuk beter voor het milieu en voor je portemonnee. Magnetron onderdelen bestel je op Fixpart.nl. In deze webwinkel vind je onderdelen als glasplaten, knoppen, schakelaars en zekeringen voor je magnetron. Zo verleng je de levensduur van je magnetron en kan je snel weer maaltijd opwarmen. 

 

https://fixpart.nl/nl