Linkzoekertje
Image default
Woning en Tuin

Bedwantsen bestrijden, een hels karwei

Bedwantsen in huis? Erg vervelend! Ze kunnen zich namelijk snel vermenigvuldigen en verspreiden. Je ziet de bedwantsen in eerste instantie niet, maar je kan ze wel al snel gaan voelen. Bedwantsen zuigen namelijk aan je bloed wanneer je ligt te slapen. Wij snappen dat je hier zo snel mogelijk van af wil. Helaas kan het bestrijden van bedwantsen een hels karwei zijn, vooral wanneer je niet weet waar ze zitten. Gelukkig staan onze lokale vakmannen klaar om jouw huis bedwants-vrij te maken.

Wat zijn bedwantsen?

De bedwants is een insect van ongeveer vijf tot negen millimeter klein. Je herkent ze door hun rood of zwart/bruine kleur. Ondanks ze erg klein zijn en niet snel opvallen, hebben ze wel een opmerkelijke geur. Wanneer je bedwantsen in huis hebt, ruik je een zoete amandel/koriander achtige geur. Bedwantsen leven op bloed van mensen. Ze kunnen dan ook wel drie tot vier keer hun eigen gewicht aan bloed opnemen. Daarentegen kunnen ze ook tot wel 400 dagen zonder bloed leven. 

Hoe kom je aan bedwantsen?

Bedwantsen kunnen op verschillende manieren je huis binnendringen. Via gaten in de muur of wanneer je op vakantie gaat en je neemt ze per ongeluk mee. Daarnaast zitten ze vaak in oude tweedehandse spullen. Ben je dus fan van de kringloop? Let dan altijd goed op voordat je iets koopt. Meestal duurt het twee tot drie weken voordat je iets van hun aanwezigheid merkt. Heb je een kenmerkende bedwantsenbeet, namelijk drie beten op een rij? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk bedwantsen in huis, zo meldt Bedwantsenbestrijden.

Wat kan een professionele bedwantsbestrijding voor mij betekenen?

Bedwantsen bestrijden is een hels karwei. Het wordt dan ook aangeraden om de bedwantsen door een professional te laten bestrijden. Bedwantsen kunnen zich namelijk overal verstoppen, dus is het erg belangrijk om tijdens de behandeling geen kiertje of spleetje over te slaan. Daarnaast gaat een professionele bestrijder zeer nauwkeurig te werk waardoor de kans dat je ook daadwerkelijk verlost bent van bedwantsen, erg groot is. Na de behandeling krijg je ook nog eens adviezen om bedwantsen te voorkomen.

Wat zijn de kosten voor het bestrijden van bedwantsen?

Voordat een bedwantsen bestrijding plaatsvindt, is het belangrijk om eerst een inspectie uit te voeren. Uit deze inspectie moet blijken of het daadwerkelijk om bedwantsen gaat en in hoeverre deze zich al hebben verspreid. Wanneer er dus sprake is van bedwantsen, wordt er een behandeling voorgesteld. Hier krijg je meteen een overzicht van de kosten voor het bestrijden van de bedwantsen. De kosten worden bepaald aan de hand van

  • De grootte van de bedwantsenplaag

  • De benodigde tijd en materialen 

  • Het aantal behandelingen

  • De gekozen bestrijdingsmethode