Linkzoekertje
Image default
Woning en Tuin

De ideale raamdecoratie!

Raamdecoratie is beschikbaar in verschillende soorten en varianten. Jaloezieën geven enorm veel sfeer aan je interieurstijl en zijn beschikbaar in verschillende kleuren en materialen. Hierdoor passen ze altijd bij je interieur en sluiten ze mooi aan om je behoeftes. Jaloezieën zijn erg goed te combineren met gordijnen. In deze blog lees je daarom over de voordelen en eigenschappen van jaloezieën gordijnen.

 

Sfeer creëer je met jaloezieën

Jaloezieën zijn echte sfeermakers in huis, ze brengen gezelschap en leven in een ruimte. Jaloezieën zijn eenvoudig te kantelen dankzij een koord en bestaan uit horizontale lamellen. Naast dat jaloezieën erg functioneel zijn, hebben ze ook verschillende voordelen en zijn ze beschikbaar in drie verschillende materialen.

Houten jaloezieën hebben een chique, stoere en rustgevende uitstraling. Houten jaloezieën staan voor duurzaamheid en natuur, twee populaire trends van deze tijd. Houten jaloezieën worden gemaakt van bamboe of lindenhout, hierdoor zijn ze van goede kwaliteit. Ze worden op maat gemaakt en geleverd met een mooi afgewerkt houten profiel.

De tweede variant zijn aluminium jaloezieën deze zijn ideaal voor het weerhouden van fel licht. Aluminium jaloezieën hebben een luxe en moderne uitstraling. Ze komen meestal voor in nieuwe en strak ingerichte woningen. Een groot voordeel is, is dat ze vochtbestendig zijn, hierdoor zijn ze dus handig voor in vochtige ruimtes zoals de badkamer of keuken.

Zijn de twee bovenstaande net niet hetgeen wat je zoekt? Combineer ze dan gewoon! Pvc jaloezieën zijn namelijk net zoals die van aluminium vochtbestendig. Wat pvc jaloezieën zo populair maakt is dat je hier een houtnerf aan toe kan laten voegen, hierdoor heb je een jaloezie met de uitstraling van hout en eigenschappen van pvc!

 

De voordelen van gordijnen

Gordijnen zijn een van de meest populaire raamdecoratie. Ze komen in bijna iedere woning wel voor. Dit is natuurlijk niet zomaar, gordijnen hebben vele voordelen en zijn ook erg goed met andere raamdecoratie te combineren, zoals jaloezieën.

Gordijnen zijn beschikbaar in drie verschillende transparanties, namelijk een verduisterende, inbetween en vitrage.

 

Verduisterende gordijnen zijn erg populair in de slaapkamer. Het is niet mogelijk om door deze stof heen te kijken dus je kunt hierdoor een overheerlijke nacht maken. Ook hebben ze een isolerende functie, tussen het raam en gordijn is een stilstaande laag lucht. De dikke stof zorgt ervoor dat hier een isolerende laag wordt gecreëerd.

Inbetween gordijnen bestaan uit een lichtdoorlatende stof. Deze gordijnen zijn erg populair voor je privacy, het is namelijk niet mogelijk om hier doorheen te kijken. Wel zorgen ze voor voldoende lichtinval.

Vitrage gordijnen hebben een warme en gezellige sfeer. Ze laten veel licht door waardoor een ruimte erg open en groot lijkt. Vitrage gordijnen komen vaak voor bij woningen met een mooi uitzicht, dankzij deze stof, waar je doorheen kunt kijken, blijf je altijd genieten van je uitkijk naar buiten.