Linkzoekertje
Image default
Woning en Tuin

Welke criteria moet u hanteren bij de keuze van een fauteuil met hoge rug

Net zoals de tafel het middelpunt van de keuken is, is het middelpunt van de woonkamer een fauteuil met hoge rug – om te zitten, uit te rusten, te lezen en elke dag televisie te kijken. Met andere woorden, het is een element voor ontspanning. Hij moet comfortabel en zacht zijn en een stevige constructie hebben – het is een aankoop die jaren zal duren.

Hoe kiest u een fauteuil met hoge rug?

De superioriteit van een fauteuil ten opzichte van een gewone stoel ligt natuurlijk in zijn functionaliteit. Terwijl u erin zit, kunt u aan tafel eten, maar ook ontspannen en genieten van goede momenten.

De fauteuil waarin we een welverdiende rust willen, moet op niet te hoge poten steunen en zo lang mogelijk zijn – zodat we er in elke houding in kunnen zitten.

Welke afmetingen moet de perfecte fauteuil hebben?

Opdat de fauteuil met hoge rug comfortabel zou zijn en aan onze ruggengraat zou passen, moet hij de juiste afmetingen hebben – de minimale zitdiepte is 40 cm, maar hoe meer hoe beter. De ideale afmetingen zijn: 58 cm diep en 50 cm breed. Dan wordt ons hele lichaam goed ondersteund en wordt de wervelkolom ontlast.

Het is goed om een stoel met voldoende armleuningen te kopen – als de onderarmen vrij kunnen rusten, ondersteunen zij een deel van het gewicht van het hele lichaam dat normaal op de ruggengraat rust.

Fauteuil met hoge rug en voetensteun – een perfect paar!

Zelfs de perfecte fauteuil die rust geeft aan het hele lichaam, garandeert geen ontspanning voor de benen. Uw grootste bondgenoot in de nachtrust is dus de voetensteun.

Verhoogde benen betekenen een betere circulatie, vermindering van zwellingen en spataderen. In één woord – een ideale gezondheidsbehandeling voor de benen en een onvervangbare aanvulling op de stoel.

U kunt kiezen voor een fauteuil met ingebouwde voetsteun of een aparte steun, zoals een poef, waarmee u uw eigen perfecte match kunt maken. U kunt de bekleding en de kleur van de stukken kiezen. Dankzij de persoonlijke keuze van kleuren, patronen en texturen van stoffen is het mogelijk om unieke meubels te creëren die perfect passen bij het interieur van de kamer.

Het ideale model voor uw behoeften

Het ideale model fauteuil moet zich perfect aanpassen aan de behoeften van het lichaam. Naast de juiste afmetingen kan de fauteuil worden samengesteld uit een beweegbaar deel van de rugleuning, dat zo kan worden geplaatst dat de lendenwervels en de wervelkolom van het heiligbeen de beste ondersteuning krijgen.