Linkzoekertje
Image default
Aanbiedingen

Giardia is een veel voorkomend probleem

Giardia is een veel voorkomend probleem, bijna 20 procent van de huisdieren in Duitsland zijn dan ook besmet met Giardia. Als een hond last heeft van Giardia heeft hij moeite om de eencellige parasieten van de dunne darm te verwijderen. Als u Giardia niet behandeld bij uw hond kan het op lange termijn ontstekingen en een tekort aan voedingsstoffen veroorzaken. Voor puppy’s en honden op leeftijd kan Giardia uiteindelijk ernstige gevolgen hebben, hierdoor is het verstandig om hier op tijd achter te komen. En zelfs als uw hond wordt behandeld is het handig om alert te blijven op ontstekingen en of de hond voldoende voedingstoffen vast houdt. Wilt u graag meer weten over Giardia? En wilt u weten wat de symptomen zijn zodat u er op tijd achter komt? Lees dan snel verder! Wij vertellen hier namelijk meer over in deze blog.

Giardia en de symptomen

Giardia zijn kleine parasieten die de dunne darm aantasten en niet met het blote oog zichtbaar zijn. Omdat het kleine parasieten zijn kunt u ze natuurlijk niet zien. Daarnaast laat een hond ook niet altijd zien als ze ergens last van hebben, daarom kan het heel lastig zijn om te bepalen of uw hond Giardia heeft. Maar bij puppy’s en oude honden is Giardia eerder te zien omdat het immuunsysteem het kleinst is. Giardia is over heel de wereld te vinden, er zijn in totaal dan ook 41 verschillende soorten die onder verschillende dieren voorkomen. Het eerste wat de parasieten doen als ze het lichaam van de hond binnen komen is het aanvallen van de slijmvliezen van de dunne darm. Deze vliezen voeden zich met suiker, door het voedsel wat ze binnenkrijgen zijn ze binnen te kortste keren met meer. Kijk daarom altijd even naar de ontlasting van uw hond. De symptomen kunnen bijvoorbeeld bloed of diarree zijn. De symptomen verschillen daarnaast per hond, daarom is het lastig om het zeker te weten.

 

Neem contact op met Bellfor

U kunt een paar dingen doen om Giardia te voorkomen, let bijvoorbeeld op de voeding van uw hond en verander het regelmatig. Daarnaast houdt alles rondom uw hond hygiënisch. Daarnaast is de suiker in de voeding van uw hond belangrijk, probeer te veel suiker te voorkomen aangezien de voeding van Giardia suiker is. Meer informatie nodig? Bekijk dan eens de website van Bellfor!

https://nl.bellfor.info/