Linkzoekertje
Image default
Aanbiedingen

Hoe kunnen we de aarde een handje helpen?

Hoe kunnen we de aarde een handje helpen?

Wanneer we de televisie aanzetten of naar onze radio beginnen te luisteren, vangen we negen van de tien keer iets op over klimaatveranderingen, de opwarming van de aarde of bijvoorbeeld de stijging van de zeespiegel. Allen hebben natuurlijk flink veel met elkaar te maken, maar waar het echt over gaat, is wat een gepaste oplossing zou kunnen zijn. Kortom, hoe helpen we de aarde als mens een beetje? Het is en blijft onze plek en we zien toch graag het liefst dat onze kinderen en zelfs kleinkinderen hier kunnen blijven wonen zonder al te veel zorgen. Hoe we daar- en overigens ook voor veel andere dingen zorgen met betrekking tot onze planeet, lees je in dit blog!

Wat is de aarde zonder haar natuur?

Het eerste dat ons vaak te binnen schiet als het gaat over de enorme problemen omtrent onze planeet, is de natuur. Het sneue gezicht van ijsberen en pinguïns met onvoldoende leefruimte en bijvoorbeeld vissen in de zogeheten plastic soep. De natuur is iets waar we écht iets aan moeten doen met elkaar. Hoe doen we dat? Om te beginnen zou je eens kunnen overwegen om jouw veilige thuisbasis, ook die van de dieren te maken. Zo kun je eens wat nestkastjes ophangen of kun je bijvoorbeeld jouw tuin overgeven aan de natuur. Zo krijgen bloemen, planten en dieren vrij spel en is er een kleine oplossing geboden voor de organismen die dit nodig hadden. Een kleine stap voor jou, maar voor onze planeet is het een enorme tegemoetkoming!

Samen?

Zoals je net hebt gelezen, wordt een stap als bovenstaande vaak als vrij simpel ervaren. Toch telt elke tegemoetkoming mee, maar het is inderdaad wel van belang dat wij als mens dit probleem aanpakken. Daarom raden we je aan om zoveel mogelijk mensen aan te spreken en te ondersteunen in en op een leefstijl die in goede zin bijdraagt aan onze planeet. Stop bijvoorbeeld eens met het eten van vlees, het verspillen van eten of het weggooien van plastic. Wanneer we dit allemaal gaan doen, is er weer een veilige plek voor onze kinderen en onze kleinkinderen!

https://www.vogelhuisjes.nl/