Linkzoekertje
Image default
Dienstverlening

Ik wil een elektricien inschakelen, wat zijn de kosten?

Een meterkast vervangen, extra groepen aanleggen of elektra renoveren, het klinkt allemaal heel prijzig. Maar wat zijn de kosten eigenlijk? Het is moeilijk om daar een antwoord op te geven omdat de kosten van elektriciens erg uiteen kunnen lopen. Wel is het makkelijk om alle kosten te vertellen zodat je zelf ongeveer een kostenplaatje kan maken voor de werkzaamheden waarvoor jij een elektricien nodig hebt.

Uurloon

Het uurloon van een elektricien zal één van de eerste kosten zijn die je zal tegenkomen. Of je een kleine elektricien inschakelt of een hele grote, de kosten kunnen hier flink uiteen lopen. Voor een elektricien zonder certificering, vaak een zwartwerker of oplichter zal tussen de 10 en 25 euro per uur vragen. Het is niet aan te raden om deze in te schakelen omdat je niet verzekerd zal zijn als er iets iets gebeurd. Wil je wel verzekerd zijn dan moet je een elektricien inschakelen met certificering en de juiste papieren, een elektricien die voor zichzelf werkt of een klein bedrijf zal dan ongeveer tussen de 25 en 45 euro per uur vragen. Een elektricien met de juiste papieren die voor een middelgroot tot groot bedrijf werkt zal al snel tussen de 35 en 65 euro per uur vragen.

Veel voorkomende andere kosten

Voorrijkosten zijn ook kosten die je vaak terug ziet komen, zeker bij grote bedrijven. Als je een lokaal klein bedrijfje inschakelt met veel ervaring en kennis dan zie je dit niet zo snel terugkomen. Dit komt omdat de elektricien dan maak een klein stukje hoeft te rijden. Voorrijkosten is eigenlijk een vergoeding voor de elektricien voor de kilometers en het onderhoud van de auto. Ook materiaalkosten zie je vaak genoeg terugkomen om het materiaal te vergoeden, bijvoorbeeld een nieuwe meterkast of nieuwe stopcontacten.