Linkzoekertje
Image default
Aanbiedingen

Wat is het verschil tussen een plak pvc en een klik pvc vloer?

De verkoop van pvc vloeren neemt de laatste jaren snel toe. Pvc staat bekend als een duurzame en onderhoudsvriendelijke vloer en een pvc vloer is mooi. De vloer is nagenoeg niet meer van een echte houten of natuursteen vloer te onderscheiden. Eén van de meest gestelde vragen is wat is het verschil tussen een klik pvc en een plak pvc? In deze blog zal ik dit eens uitleggen.

Wat is pvc?

Dit is een vloer die volledig uit kunststof bestaat. De vloer kent veel voordelen. De toplaag bestaat uit een slijtvaste afwerklaag die jaren lang mooi blijft. Deze toplaag is krasbestendig en zal niet deuken doordat deze licht flexibel is. En dit heeft weer als voordeel dat het prettig toefen is op de vloer en dat er geen deuken en butsen in de vloer ontstaat. 

Een pvc vloer is te koop in veel verschillende designs vaak met voelbare structuren zodat de vloer een heel natuurlijke en realistische uitstraling heeft. Daarnaast kan een pvc vloer op vloerverwarming gelegd worden en het plak pvc is zelfs geschikte voor de natte ruimtes zoals de badkamer.

De vloer kan zonder naden tegen de muur of plint gelegd worden. Dus na het leggen is de vloer ook direct klaar zonder verdere afwerking. 

De vloer is gemakkelijk in onderhoud, enkel stofzuigen en dweilen. De vloer is goed stofvrij te houden dus ideaal voor mensen met een allergie of longziekte. 

Doordat de vloer licht verend is, dempt de vloer het geluid. 

Een pvc vloer is duurzaam, er worden geen natuurlijke materialen gebruikt. En de vloer is ook nog eens volledig recyclebaar. 

Pvc vloeren zijn te koop in plak pvc en klik pvc. Elk soort heeft zijn voor- en nadelen.

Klik pvc

Een klik pvc is een hardere pvc vloer. Dit is nodig voor het speciale uniclick systeem. Zo is de vloer eenvoudig te leggen. Deze vloer wordt zwevend gelegd. Hieronder leg je eerst een ondervloer voor isolatie, egalisatie en stabilisatie. Klik pvc wordt op dezelfde manier gelegd als een laminaatvloer. Een klik pvc vloer is dikker dan een plak pvc. Omdat de vloer zwevend wordt gelegd is deze niet geschikt voor de natte ruimtes. 

Plak pvc

Een plak pvc wordt rechtstreeks verlijmd op een betonnen ondergrond. Hierbij is wel een vereiste dat de dekvloer helemaal egaal is. Is dit niet het geval dan moet de ondervloer eerst geëgaliseerd worden. Dit is echt een klus voor de vakman, evenals het leggen van de verlijmbare pvc vloer. De plak pvc delen zijn dun en flexibel, maar bijzonder sterk door de speciale slijtvast toplaag. Op een vloerverwarming zal een plak pvc vloer de warmte sneller geleiden als een klik pvc.

Het verschil tussen de beide soorten vloeren zit dus hoofdzakelijk is de verschillende legvormen. Verder kan een plak pvc dus alleen in de natte ruimte gelegd worden en is het raadzaam om hiervoor geen klik pvc te gebruiken. Een plak pvc zal geplaatst op vloerverwarming, de warmte sneller geleiden. Kwalitatief zit er verder geen verschil in beide soorten vloeren.       

Dus beide vloeren zijn van vergelijkbare kwaliteit maar …….

  • Een klik laminaat is gemakkelijk zelf te leggen

  • Een plak pvc kun je het beste laten leggen, want vaak moet de ondergrond eerst geëgaliseerd worden.

  • Een klik pvc kun je gemakkelijker vervangen of verhuizen’

  • Een klik pvc is duurder in aanschaf.

  • Een plak pvc is duurder wat het leggen betreft.

  • Bij vloerverwarming zal een plak pvc de warmte sneller geleiden’

  • Een plak pvc kan in verschillende vormen tegen elkaar aan gelegd worden omdat hier geen klik systeem aan zit. 

 

Wil je de vloeren zelf bekijken en informatie hierover hebben. Wil je een pvc vloer kopen maar weet je nog niet welke vloer geschikt is in jouw woning. Ga dan eens naar een van de grootste pvc bedrijven in Nederland. Bij Bebo vloeren vind je een enorm aanbod aan pvc vloeren. Het ervaren personeel kan hier alles over informeren en je vakkundig helpen bij de juiste keuze pvc voor jouw woning.                                                

 

https://www.beboparket.nl/