Linkzoekertje
Image default
Aanbiedingen

Welke soort dakbedekking kiest u?

Wanneer u bezig bent met de bouw van een nieuwe woning heeft u uiteraard een dak nodig. De keuze is reuze en de vraag is dan ook welke van deze vele mogelijkheden u kiest. Wij vertellen u graag over de verschillende mogelijkheden en de bijkomende voor- en nadelen, lees dus snel verder!

Een rieten dak

U kent ze vast wel: van die prachtige woningen met zo’n karakteristiek rieten dak. Naast de uitstraling heeft een rieten dak als bijkomend voordeel dat het erg efficiënt is. Door de holle stengels heeft riet namelijk een goede isolerende en warmte reflecterende werking. Hierdoor bespaart u straks flink op de energierekening. Als u twijfelt over of een rieten dak wel bij uw huis past of in het straatbeeld past, kunt u bij verschillende bureaus een 3d-foto laten maken. Zo ziet u in een oogopslag of een rieten dak aan u besteed is!

Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer

Een andere mogelijkheid qua dakbedekking is Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, beter bekent als EPDM. Deze soort dakbedekking werd in het Midden-Oosten bedacht in de jaren 50. Het moest bestand zijn grote temperatuurschommelingen en uv-straling. Een ander bijkomend voordeel van EPDM als dakbedekking is de enorme elasticiteit, waardoor u gegarandeerd bent van een lange levensduur. Vaak wordt epdm samen gebruikt met grind of een daktuin, vanwege een niet al te hoge isolatiewaarde. 

Groen, groener, groenst

Al veel jaren bedekt men woningen met klimop en andere plantsoorten. Door bijvoorbeeld klimop te laten groeien langs een woning stijgt de isolatiewaarde namelijk enorm. Ook uw dak kunt u uiteraard bedekken met groen. Zo kunt u uw dak bedekken met mossen, bloemen, bomen en grassen. Een bijkomend voordeel van groen als dakbedekking is dat het regenwater beter afgevoerd wordt en u uw dak beter beschermd tegen erosie. Een groen dak kan echter wel zeer snel oplopen in gewicht. Daarom is het zaak om te zorgen voor een goede, stevige draagconstructie.

Van een leien dakje

Een andere duurzame mogelijkheid voor dakbedekking is leisteen. De gemiddelde levensduur van natuurleien is namelijk 25 tot 30 jaar. Daarnaast is leisteen erg licht, waardoor u deze soort dakbedekking goed kunt combineren met een wat minder stevige dakstructuur. Leistenen zijn verkrijgbaar in zowel natuursteen of kunststof variant. Naast dat een leiendak erg functioneel is, zorgt het ook voor een zeer unieke uitstraling. 

 

https://www.epdm-tigt.nl/