Linkzoekertje
Image default
Dienstverlening

Holpijp: hier gebruik je hem voor

De holpijp is onmisbaar gereedschap voor iedereen die met leer of textiel werkt. Ontdek alles over het gebruik van dit werktuig en kies de beste kwaliteit voor de juiste klus.

Een holpijp is een metalen buis, die uitloopt in een cilindervormige kop met een scherpe rand. Hiermee kun je gaten maken in materialen als leer, papier, vilt, kurk, textiel, rubber en zelfs tapijt. Eigenlijk is het geschikt voor alle dunne en zachte stoffen die niet geschikt zijn om in te boren. Het is zeer bruikbaar stuk gereedschap voor het maken van sieraden, tassen of andere DIY-projecten met zachte materialen. Je stanst eenvoudig een perfect rond gat in deze materialen in slechts enkele seconden. Het werken met een holpijp geeft altijd een strak en professioneel uitziend resultaat.

 

Zo gebruik je een holpijp

Het gebruiken van dit stuk gereedschap is heel makkelijk. Plaats de buis rechtop het materiaal waar je een gat in wilt maken. Sla met een hamer op het uiteinde van de buis. Met één of enkele klappen van de hamer maak je zo een mooi, rond gat in het leer of je andere materialen. Zorg wel dat je werkt op een ondergrond die beschadigd mag worden. Een oud stuk hout is hier bijvoorbeeld geschikt voor.

 

De juiste holpijp kiezen

Holpijpen zijn verkrijgbaar in allerlei maten, van 1 millimeter tot enkele centimeters. Er is altijd een afmeting te vinden die past bij jouw klus. Kies altijd voor een stevig exemplaar van gehard staal. Die zijn duurzaam en blijven lang scherp, zodat de pijp keer op keer gebruikt kan worden.