Linkzoekertje
Image default
Electronica en Computers

Refurbished laptop kopen – Waarom?

Een krachtige laptop nodig, maar zit u op een krap budget?

Een laptop is voor veel mensen tegenwoordig onmisbaar geworden. Niet alleen voor het onderwijs zijn laptops tegenwoordig onmisbaar geworden. Ook als u veel digitale taken moet verrichten voor uw werk, kan een laptop daarin doorslaggevend zijn. Ook als u wat minder te besteden heeft, kan het zijn dat een laptop hoognodig is in het dagelijks leven. Hoe komt u dan aan een betaalbare oplossing?

Nou, een refurbished laptop natuurlijk!

Wat verstaan we onder een refurbished laptop?

Bij refurbished laptops is een gebruikte laptop weer opgeknapt door hem te reinigen, testen en waar nodig te repareren. Vervolgens wordt de nieuwe gebruiker blij gemaakt met de gebruikte laptop. Dat gebeurt allemaal niet bij een tweedehands laptop kopen.

Via online tweedehands markten koopt u vaak laptops waar helemaal geen enkele controle op is geweest. Met deze tweedehands laptops weet u nooit waar ze vandaan komen, en hoe lang ze al stof liggen te happen in de kast. Bij dit soort gevallen kan er schade ontstaan aan de laptop onderdelen, bijvoorbeeld doordat er te veel stof op zit. Alleen door een grondige, professionele reiniging kan dit weer gefikst worden. Naast de reiniging van de laptop zelf, is ook de harde schijf vaak niet voldoende hersteld bij een tweedehands laptop. Bij harde schijven waar alleen alles op verwijderd is, kan de privacy van de vorige gebruiker in het geding komen. Ook kan uw tweedehands laptop minder snel functioneren als de harde schijf of SSD niet een volledige reset heeft gehad.

Een goede refurbished laptop of computer komt ook altijd met een langdurige garantie. Daarnaast weet u zeker dat de laptop uitgebreid is nagekeken, getest en gereinigd, opdat alle onderdelen optimaal werken en niet binnen een paar weken al mankementen gaan vertonen.

Waarom zou ik een refurbished laptop kopen?

Een refurbished laptop heeft zo zijn voordelen ten opzichte van nieuwe laptops of tweedehands laptops.

Vergeleken met nieuwkoop laptops zijn refurbished laptops veel goedkoper, doordat ze al een keer gebruikt zijn. refurbished laptops worden ingekocht voor een tweedehands prijs, en vervolgens weer ‘als nieuw’ gemaakt door een reparatieteam!

In tegenstelling tot tweedehands laptops worden refurbished laptops dus uitgebreid gecontroleerd op schade en mogelijke mankementen van de laptop, voor hij weer verkocht wordt. Bij een tweedehands laptop kopen gebeurt dit allemaal niet, en wordt vaak alleen de harde schijf leeggemaakt voordat u de laptop kan overkopen. Dit uitgebreide proces om te garanderen dat de laptop goed werkt, zorgt er voor dat u niet bang hoeft te zijn voor een miskoop. In tegenstelling tot bij refurbished laptops, bieden tweedehands verkopers meestal geen garantie, en zijn ze dus ook niet gecontroleerd voor de verkoop. Het komt helaas wel eens voor dat een tweedehands aankoop niet meer goed werkt, waardoor u als koper machteloos staat. Garantie is een absolute must-have bij het kopen van een complex product als een laptop. Een apparaat als een laptop of computer zit zeer ingewikkeld in elkaar, waardoor er ook ontzettend makkelijk iets fout kan gaan. In het zeldzame geval dat de laptop toch ineens niet zo goed blijkt te werken als de tweedehands verkoper u had beloofd, kunt u de verkoper helaas niet meer aan zijn woord houden. Reparaties zijn dan erg duur, als ze überhaupt nog mogelijk zijn.

Denk aan de toekomst

Refurbished laptops zijn daarnaast ook nog eens een milieubewuste keuze. Door een gebruikte laptop aan te schaffen voorkomt u de milieuschadelijke productie van een nieuwe laptopbatterij, en zorgt u dat het tekort aan computerchips vermindert. Een computer bestaat uit een aantal ingewikkelde onderdelen, die gemaakt zijn uit steeds zeldzamer wordende materialen. Sommige chips kennen een enorm tekort op de markt tegenwoordig, waardoor de prijzen van laptops stijgen. Door een refurbished laptop te kopen, draagt u een steentje bij aan lagere prijzen voor laptops in de hele wereld, en houdt u ook nog eens goed rekening met uw eigen budget!

Help ook mee aan een wereld met minder elektronisch afval; koop een refurbished laptop!

Gerelateerde artikelen

Geef het contract- en leveranciersmanagement in uw bedrijf een boost

Refurbished computers zijn een betaalbaar alternatief voor een nieuw model

Beveilig uw terrein met een vaste of kantelbare cameramast