Linkzoekertje
Image default
Energie

Het mooie Gouda en de elektriciens

Wanneer je op google zoekt naar Gouda zul je niet gelijk Elektricien Gouda of Kapster Gouda als zoeksresultaat krijgen. Gouda staat met name bekend om haar kazen. In deze stad vindt u een kaasmuseum. Maar daarnaast zult u ook de kaasmarkt tegenkomen. Maar wat velen niet weten is dat de stroopwafel ook is uitgevonden in Gouda. De stad heeft verschillende parels waar niet iedereen vanaf weet. Er zijn een aantal unieke overnachtingen die je kunt boeken tijdens een verblijf in deze stad die de moeite waard zijn. In dit stuk kunt u lezen over de diversiteit van verblijven in de stad van de kaas.

Van toren tot tiny house

Mocht u geen hoogtevrees hebben is het aan te raden om de Goudsee Watertoren een nachtje te verblijven. Maar wees maar niet bang, deze woontoren is de kleinste van Nederland. De oude watertoren is ruim 100 jaar oud. U kunt hier genieten van het mooie uitzicht over het water. Als u het liever klein wilt houden, kunt u ook verblijven in een tiny house met bedstee. Dit kan namelijk in het Tiny House Baartje Sandeers Erf. Dit erf bestaat als sinds de jaren 70. Er is een mooi hofje en u bevindt zich achter de leukste winkelstraat van Gouda. Ook is er een mooie tuin aanwezig waar u eventueel in de zomer kunt vertoeven. 

Het bekende Suikerpandje

In een klein steegje midden in het drukke centrum van Gouda bevindt zich het Suikerpandje. Zoals de naam waarschijnlijk al zegt, werd dit pand vroeger gebruikt voor de opslag van suiker. Nu dient het pand als een Bed & Breakfast voor toeristen. Mocht u zich willen begeven rondom één van de mooie grachten van Gouda dan is het Suikerpandje zeker aan te raden. Alle hoogtepunten van de stad bevinden zich op loopafstand. In enkele minuten bent u bij het stadshuis of de Markt. Maar ook de winkels en de Sint-Jan zijn binnen tien minuten te bereiken met de loopwagen.