Linkzoekertje
Image default
Energie

Hier 6 handige feitjes over duurzame energie

Hier zijn 6 feiten over hernieuwbare energie die je kunt delen met de jongeren in je leven om het ‘nieuwe normaal’ van onze samenleving vorm te geven. Want ja, het is over het algemeen toch beter om te kiezen voor een . 

Nog steeds veel subsidie voor fossiele brandstoffen

De fossiele-brandstofindustrie is wereldwijd – het heeft zijn klauwen in vrijwel alles. En hoewel er subsidies zijn gegeven aan hernieuwbare energiebronnen, zijn degenen die kolen, olie en gas ontvangen veel zwaarder dan zij. In feite krijgen fossiele brandstoffen 4x de subsidies van hernieuwbare energiebronnen.

Politiek is niet het favoriete onderwerp van iedereen, maar het is belangrijk dat kinderen begrijpen hoe politiek beleid onze wereld vormgeeft. Dit is een plaats waar je kunt beginnen.

Het waterwiel zorgt voor hernieuwbare energie 

Water is een van de oudste stroomgeneratoren. Je kunt met je kinderen samenwerken om er thuis een te bouwen.

Dit is een eenvoudige maar efficiënte manier om uit te leggen hoe water stroom kan creëren, zelfs als de wielen niet de meest conventionele methode zijn. Ze zijn zo eenvoudig dat je ze gemakkelijk kunt maken met dingen uit het hele huis. Zelfs kleuters zouden het leuk vinden om erbij betrokken te zijn.

Een waterdam zou enorm kunnen helpen

Water is een van de eindeloze hernieuwbare energiebronnen die we vaak vergeten. Als je kinderen over het elektriciteitsnet wilt leren, bezoek dan een dam of maak er een model van. Het is een enorme visuele weergave van een batterij die de energie illustreert die de wereld nodig heeft.

Het meer gevormd door de dam is in wezen de batterijopslag. Wanneer de energievraag hoog is, tuimelt water door de dam naar de kleine rivier beneden. Wanneer de vraag laag is, wordt water terug in de dam gepompt, waardoor meer energiereserves ontstaan. Maak een rondleiding als je kunt.

Duurzame energie creëert werkgelegenheid

Duidelijk gunstig voor zowel de economie als de aarde, gunstige feiten over hernieuwbare energie wijzen op de wind en de zon. Groene energie is een nieuwe en opkomende industrie. Het heeft al banen gecreëerd en zal doorgaan naarmate de vraag groeit en de elektriciteitsnetten zich aanpassen.


https://vergelijk-gratis.nl/