Linkzoekertje
Image default
Energie

De voordelen van elektrische bijverwarming

De meeste huishoudens zullen gebruikmaken van een centraal verwarmingssysteem op gas als hoofdverwarming. Hierbij is een cv-ketel verbonden met radiatoren die overal in huis hangen. De radiatoren zorgen ervoor dat een ruimte geleidelijk wordt opgewarmd en dat er een constante temperatuur wordt aangehouden. Maar in sommige gevallen is hoofdverwarming niet voldoende of zorgt de hoofdverwarming voor een behoorlijk hoge energienota. Het kan dan helpen om gebruik te maken van bijverwarming. De meest voordelige én meest snelle vorm van bijverwarming, is elektrische bijverwarming. 

Waarom elektrische bijverwarming nemen?

Er kunnen verschillende redenen zijn om naast je hoofdverwarming ook bijverwarming in huis te nemen. Het kan zijn dat de hoofdverwarming onvoldoende vermogen heeft om je gehele woning van warmte te voorzien. Bijverwarming is dan bijna noodzaak om bepaalde plekken in je woning toch van voldoende warmte te voorzien. Er zijn ook ruimtes in huis die misschien niet voortdurend verwarmd hoeven te worden. Denk hierbij aan de badkamer, slaapkamer of studeerkamer. Als je hier de hoofdverwarming uit laat en vervolgens toch gebruik wilt maken van deze kamers, dan duurt het een tijdje voordat de ruimte is opgewarmd. Met elektrische bijverwarming kun je direct profiteren van behaaglijke warmte en zonder dat je hoeft te wachten. 

Welke soorten elektrische bijverwarming?

Kies je voor elektrische bijverwarming, dan kun je kiezen tussen directe en indirecte verwarming. Een vorm van directe verwarming is infrarood verwarming. Omdat infrarood verwarming objecten en personen opwarmt, kun je direct van de ruimte gebruikmaken en er is hier goed plaatselijk mee te verwarmen. Heb je meer behoefte aan een gelijkmatige opwarming van een ruimte, dan is het mogelijk om te kiezen voor convector verwarming. Een convector paneel zal de lucht opwarmen en gebruikt hiervoor de koude lucht die in de ruimte aanwezig is. Met een ingebouwde thermostaat, is de ruimte op een constante temperatuur te houden. 

Schaf je elektrische bijverwarming aan

Heb jij ook bijverwarming nodig? Kies dan voor vrijheid en flexibiliteit en ga voor elektrische bijverwarming. Zo heb je de keuze uit infrarood verwarming en convector verwarming. De keuze is vooral afhankelijk van jouw eisen en wensen. Voor welk soort elektrische verwarming je ook kiest, je weet in ieder geval zeker dat je te maken hebt met de momenteel meest zuinig verwarming die er te koop is. 

https://verwarmwinkel.nl