Linkzoekertje
Image default
Marketing

Wat is een White hat SEO en hoe werkt het precies?

Als je een eigen website hebt, dan wil je natuurlijk dat deze wordt gevonden door potentiële bezoekers en klanten. Een belangrijk middel hiervoor is SEO, oftewel Search Engine Optimization. Er zijn echter wel verschillende methodes om SEO toe te passen, waarvan de ene methode beter is dan de andere. In deze blog ga ik dieper in op de meest wenselijke methode: White hat SEO. Wat is White hat SEO precies en waarom is het zo belangrijk voor jouw business? Je leest het hier!

Wat is White hat SEO?

White hat SEO is de officiële naam voor een set aan technieken die zijn ontworpen om te voldoen aan de richtlijnen van zoekmachines zoals Google. White hat SEO draait met andere worden om het creëren van een website die is geoptimaliseerd voor zoekmachines op een integere manier. Het gebruik van White hat SEO kan leiden tot een verbeterde ranking in de zoekresultaten van zoekmachines en kan op lange termijn zorgen voor stabiel en duurzaam verkeer naar je website.

De drie pijlers van White hat SEO

White hat SEO is opgebouwd uit drie pijlers: content, techniek en autoriteit. Dit betekent dat je website relevante, kwalitatieve content moet bevatten, technische SEO-optimalisaties moet ondergaan zodat zoekmachines je website goed kunnen crawlen en indexeren, en daarnaast moet je ook online autoriteit opbouwen door middel van backlinks. Dit betekent dat er niet alleen moet worden gelet op de optimalisatie binnen je eigen website, maar ook daarbuiten.

Waarom je volgens ons het beste hierin kan investeren

Op korte termijn lijkt het mogelijk om succes te behalen met Black hat SEO technieken. Hierbij wordt niet volgens de regels van zoekmachines gewerkt, met als doel om snel een hoge ranking te behalen. Het nadeel hiervan is echter dat zoekmachines hier erg streng tegen optreden. Lukt het om tijdelijk een hoge ranking te behalen met Black hat technieken, dan is de kans erg groot dat je daarna hard wordt afgestraft en in de zoekresultaten ver terugzakt. Het werken volgens de richtlijnen van zoekmachines is daarom altijd een betere keuze. Op lange termijn bouw je zo een sterkere basis op, waardoor je op de lange termijn ook beter zichtbaar blijft.

In het kort

White hat SEO is een verzameling technieken die ervoor zorgen dat jouw website geoptimaliseerd is voor zoekmachines op een eerlijke en integere manier. Deze technieken zijn gericht op het maken van relevante kwaliteitscontent, het optimaliseren van de techniek van je website en het opbouwen van online autoriteit door middel van backlinks. Het investeren in White hat SEO technieken kan zorgen voor stabiel en duurzaam verkeer naar je website.

Veelgestelde vragen over White hat SEO

1. Waarom is White hat SEO beter dan Black hat SEO?
White hat SEO is beter dan Black hat SEO omdat het werken volgens de richtlijnen van zoekmachines altijd op lange termijn beter is. Een tijdelijke hoge ranking die wordt verkregen met Black hat technieken, zal op lange termijn altijd voor problemen zorgen.

2. Wat is het verschil tussen White hat SEO en Gray hat SEO?
Het verschil tussen White hat SEO en Gray hat SEO zit hem vooral in het gebruik van technieken die weliswaar niet per se tegen de regels van zoekmachines zijn, maar wel op de grens zitten. Het is beter om te kiezen voor White hat SEO technieken dan Gray hat SEO technieken.

3. Waar moet ik rekening mee houden bij het inzetten van White hat SEO technieken?
Belangrijk bij het inzetten van White hat SEO technieken is dat je inhoudelijk sterke en relevante content plaatst en hierbij gebruik maakt van de juiste zoekwoorden. Daarnaast is het belangrijk dat technische SEO-optimalisaties zijn doorgevoerd en dat je actief bezig bent met linkbuilding.

Conclusie

Wil jij dat jouw website goed scoort in de zoekresultaten van zoekmachines? Dan is het inzetten van White hat SEO technieken altijd de beste keuze. Door het creëren van relevante en kwalitatieve content, het optimaliseren van de technieken binnen je website en het opbouwen van online autoriteit kun je op een eerlijke en integere manier zorgen voor een betere ranking in zoekmachines. Hierdoor genereer je niet alleen meer traffic naar je website, maar kun je ook zorgen voor stabiele groei op lange termijn.