Linkzoekertje
Image default
Woning en Tuin

Goedkoop een achtertuin ontwerpen

Veel mensen willen hun achtertuin op een goedkope manier laten ontwerpen en zoeken daarom naar bijvoorbeeld: goedkoop achtertuin ontwerpen. Sommige mensen gaan zelf aan de slag met online software, maar de meeste mensen laten hun achtertuin door een tuinarchitect ontwerpen. Naast tuinarchitecten kunnen steeds meer hoveniersbedrijven een achtertuin ontwerpen. Het lijkt er dus op dat de grenzen vervagen en hoveniersbedrijven naast het aanleggen van tuinen ook tuinen kunnen tekenen. Voor u als potentiële opdrachtgever is dat natuurlijk wel zo prettig. Zowel het ontwerpen van de achtertuin als het laten aanleggen van de achtertuin kan dan door een bedrijf uitgevoerd worden. Op die manier blijft het voor u als opdrachtgever overzichtelijk en hoeft u niet tussen verschillende partijen te schakelen.

Wat kost het laten ontwerpen van een achtertuin?

De vraag wat het gaat kosten om een achtertuin te laten ontwerpen is niet eenvoudig te beantwoorden. Dat komt omdat de kosten van verschillende factoren afhankelijk zijn. Allereerst spelen de afmetingen van uw tuin een rol. Daarnaast spelen de vorm van de tuin en uw wensen voor de nieuwe achtertuin een rol. Het ontwerpen van een achtertuin met veel complexiteiten kan prijzig worden terwijl het ontwerpen van een simpele achtertuin met strakke vormen en een lage complexiteit minder zal kosten.

Kosten besparen bij het ontwerpen van een achtertuin

Om kosten te besparen kunt u allereerst het beste bij verschillende tuinarchitecten en hoveniersbedrijven een offerteaanvraag indienen. Vraag bekenden van u of zij ervaring hebben met bepaalde tuinarchitecten en hoveniersbedrijven. Wellicht kunnen zij er een paar aanbevelen.

Nadat u van verschillende partijen een offerte ontvangen heeft kunt u de prijzen gaan vergelijken. Waarschijnlijk zult u er dan al snel achterkomen dat de prijzen tot wel 30% a 40% kunnen verschillen. Daarmee heeft u een eerste kostenbesparing gerealiseerd.

Een tweede kostenbesparing kunt u realiseren door de tuinarchitecten en hoveniersbedrijven te vragen gebruik te maken van een standaard tuinontwerp. Tuinarchitecten en hoveniersbedrijven hebben voor vele opdrachtgevers tuinen ontworpen en wellicht hebben zij een aantal mooie ontwerpen klaarliggen die zij met enkele aanpassingen op uw wensen kunnen afstemmen.

Voor meer info : https://www.vergelijkhoveniers.nl/achtertuin-ontwerpen/