Linkzoekertje
Image default
Woning en Tuin

Kunstgras kopen: geen kunst aan?

Ben je helemaal klaar met grasmaaien?

Of wil je gewoon niet teveel onderhoud hebben aan je tuin? Wat de reden ook is: kunstgras is een goed alternatief voor echt gras. Kunstgras van goede kwaliteit is namelijk bijna niet van echt gras te onderscheiden. Bovendien gaat het langdurig mee en vergt het erg weinig onderhoud. Wil je weten waar je op moet letten bij de aankoop van kunstgras? In deze blog vind je een aantal belangrijke aandachtspunten op een rijtje.

Een grastapijt of grasmat?

Kunstgras kun je in verschillende vormen kopen, namelijk in de vorm van een grastapijt of als grasmatten. Een grastapijt is vooral geschikt voor op je balkon of dakterras. Het is verkrijgbaar in verschillende maten en zit op een rol waardoor het makkelijk op de juiste lengte te snijden is. Een grastapijt heeft een anti-slipondergrond zodat het goed blijft liggen op je balkon of dakterras. Grasmatten zijn vooral bedoeld voor in de tuin en kunnen in de gewenste maat opgeleverd worden.

Kenmerken van kunstgras

Bij het kopen van kunstgras kun je rekening houden met verschillende kenmerken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit verschillende kleuren, diktes, poolhoogtes en dichtheden van het gras.

• Kleuren: Om het gras een zo natuurlijk mogelijke uitstraling te geven, bestaat het niet uit één kleur groen, maar uit verschillende kleuren beige, bruin en groen.

• Dikte: Als je een grasmat koopt kun je kiezen uit verschillende diktes. Hoe dikker het gras, hoe beter het dempt.

• Poolhoogte en dichtheid: De poolhoogte (de lengte van de grassprieten) en de dichtheid van het kunstgras hebben invloed op de zachtheid van het gras. Een grotere poolhoogte en dichtheid zorgen voor zachter gras.

Sportgras voor intensief gebruik Ga je het gras intensief gebruiken, bijvoorbeeld om op te sporten? Dan is het verstandig om voor speciaal sportgras te kiezen. Sportgras absorbeert schokken en zorgt dat je er goed op kunt bewegen. Ook heb je bij het gebruik van sportgras minder risico op uitglijden en gaat het langer mee dan regulier kunstgras.

Vergelijken en kopen Alle mogelijkheden kun je bekijken en onderzoeken bij diverse aanbieders van kunstgras, zodat je precies het gras kunt kiezen dat past bij jouw wensen en eisen.

Als je thuis een paar verschillende soorten gras naast elkaar wilt leggen om een goede vergelijking te maken, dan is het een goed idee om stalen van het kunstgras op te vragen bij de aanbieder. Op die manier kun je een weloverwogen keuze maken over welk soort gras het best aansluit bij jouw wensen en eisen.

Laten aanleggen of zelf doen?

Voordat je een beslissing neemt tot de aankoop van kunstgras, kun je onderzoeken of je het zelf wilt aanleggen of dat je dat door een professional wilt laten doen. Online kun je veel instructiefilmpjes en handleidingen vinden die je kunt gebruiken als je het zelf wilt aanleggen en daarmee bespaar je natuurlijk veel geld. Gaat het echter om een groot oppervlakte die bijvoorbeeld nog geëgaliseerd of verstevigd moet worden, dan is uitbesteden aan een professional wellicht een betere idee.

 

https://www.kunstgrasdirect.nl