Linkzoekertje
Image default
Onderwijs

Theaterworkshop

En toen was er… Theater!

Het begint met fantasie

Het is algemeen bekend dat fantasiespel zeer belangrijk is bij de ontwikkeling van een kind. Vanaf dat ze kleuter zijn doen kinderen zich al graag voor als hun favoriete karakter uit film of boek. Samen creëren ze hun eigen verhaal en leren daarmee expressie, empatisch vermogen, ‘out of the box’ denken en nog veel meer waardevolle eigenschappen. Naarmate de leeftijd vordert is het soms moeilijk voor ze om vast te houden aan dit fantasiespel; het is niet ‘cool’ of concrete spelletjes krijgen de overhand. Daarbij vindt niet elk kind en zeker ook niet elke volwassene het makkelijk om zelf het fantasiespel in te duiken. Bij elk van deze verwateringen van fantasiespel helpt Grote Broer Kunsteducatie graag. Grote Broer zet professionele theaterdocenten bij jullie op school in en voor dat je het weet ontstaan de mooiste momenten. 

Theater op school 

Theater bestaat in vele soorten en maten en is geschikt voor onderbouw-, middenbouw-, en bovenbouwleerlingen. Grote broer organiseert theaterworkshops op school om theater toegankelijk te maken voor álle leerlingen van Nederland. Van Piratenstunts voor de kleuters tot schimmenspel voor de middenbouw of theatersport voor de bovenbouw.  Een voordeel van een theaterworkshop theatersport op school is ook dat er geen materiaalkosten zijn, dus dat de kosten meevallen. Een school heeft geen oneindig budget voor culturele of kunstzinnige projecten en het is dan vaak fijn om zo veel mogelijk ‘eruit te halen’. Dat kan met workshops waar geen materiaalkosten zijn zoals bovengenoemde. 

Themadag Theater 

Is Theater een ondergeschoven kindje bij jullie op school en wil je graag een hele dag hier aandacht aan besteden? Dat kan! Grote Broer kan ook dagprojecten organiseren zoals Sprookjesfilm of Opa en de Reismachine. Ook is het mogelijk om een cultuurproeverij te laten plaatsvinden waarbij de leerlingen meerdere vormen van theaterworkshops volgen. De leerlingen maken kennis met de basisprincipes om vervolgens actief aan de slag te gaan met het uitvoeren van theaterspelletjes of improvisatietechnieken. Voor elk niveau is er een geschikte workshop en natuurlijk docent. Workshops kunnen verschillende tijdsduren hebben om ook aan te sluiten bij de aandachtsspanne die natuurlijk enorm verschilt tussen kinderen van 4 tot 12 jaar. Alles wordt in een passsend programma gegoten waarbij de school volledig wordt ontzorgd. Grote Broer Kunsteducatie doet niets liever dat jullie leerlingen tot een theatraal hoogstandje te laten komen!

https://grotebroer.com