Linkzoekertje
Image default
Woning en Tuin

Waarom aluminium kozijnen?

Kozijnen kunnen gemaakt worden van allerlei materialen. Van kunststof, hout of aluminium. Zowel kunststof als hout zijn gevoelig voor temperatuurwisselingen. aluminium kozijnen hebben daar het minst last van. Ze zijn minder gevoelig voor het afwisselende Hollandse weer. Kleine scheurtjes zullen daarom zelden of nooit in aluminium kozijnen ontstaan. Bestel uw aluminium kozijn bij Schipper Ede.

Voordelen van een aluminium kozijn

Een aluminium kozijn heeft enkele belangrijke voordelen.

  • Door de sterkte van het materiaal kunnen er grote breedtes overspannen worden. Dat maakt aluminium kozijnen erg geschikt voor grotere raamoppervlaktes.
  • Aluminium is een uiterst onderhoudsvriendelijk materiaal. Er ontstaan zelden of nooit oneffenheden waarin zich vuil kan nestelen.
  • Een aluminium kozijn staat bekend om zijn duurzaamheid en vormvastheid. Uv-stralen of vocht zullen het materiaal niet aantasten. Een aluminium kozijn haalt met gemak een levensduur tot zo’n 50 jaar.
  • Aluminium is een materiaal dat zich makkelijk laat recyclen. Na het recyclen is er geen verlies aan kwaliteit. Hierdoor is aluminium zelfs na het recyclen volledig herbruikbaar.
  • Aluminium kozijnen kunt u qua kleur en uitvoering prima laten aanpassen aan uw persoonlijke wensen.

Onverhoopt toch een beschadiging aan uw aluminium kozijn?

Raakt u aluminium kozijn geheel tegen de statistieken in, tóch beschadigd? U hoeft gelukkig niet uw hele kozijn te laten vervangen. Wat wel het geval zal zijn bij een kozijn van elk ander materiaal. aluminium is namelijk heel eenvoudig zelf te repareren of bij te werken met bijvoorbeeld kneedbaar aluminium. Door het kneedbaar aluminium te kneden en te plakken op de beschadiging is het aluminium kozijn heel snel gerepareerd. U kunt dit uiteraard ook laten doen door Schipper Ede Schuifpuien en Kozijnen.

Vrijblijvend advies over aluminium kozijnen nodig?

Wanneer u nieuwsgierig bent geworden naar de uitgebreide mogelijkheden die aluminium kozijnen u bieden, staan wij u graag te woord om antwoord te geven op al uw vragen. Mocht u twijfelen over het materiaal, aluminium, kunststof of toch houten kozijnen? Wij vertellen u graag over de voor- en de nadelen. Nauwkeurig en uitgebreid. U kunt ons dagelijks bereiken via telefoonnummer 0318-631416. In onze showroom bent u natuurlijk ook van harte welkom om alle soorten kozijnen te bekijken. Tot ziens bij Schipper Ede Schuifpuien en Kozijnen waar onze adviseurs u graag van een professioneel advies voorzien.

Voor meer info :