Linkzoekertje
Image default
Aanbiedingen

Wat te doen tegen hoofdpijn?

Sta jij geregeld op met een flinke kater hoofdpijn, zonder de avond ervoor te veel alcohol genuttigd te hebben? Steekt pijn achter het voorhoofd vaker de kop op dan dat je zou willen en ervaar je hier last hebt tijdens bijvoorbeeld werken achter de computer? Of ben je na een lange dag werken niet alleen moe, maar kan je ook nog eens hoofdpijn op het lijstje zetten? Misschien fijn om te weten dat je lang niet de enige bent, maar dat maakt het natuurlijk niet minder vervelend! We geven je graag een aantal tips om hoofdpijn te reduceren (of zelfs voorkomen); lees snel met ons mee! 

 

Water, de rest komt later! 

Wist je dat water één van de beste manieren is om hoofdpijn te reduceren of te voorkomen? Wanneer je niet genoeg water drinkt, zal je lichaam beetje bij beetje uitdrogen en dat zal resulteren in een flink portie hoofdpijn. Niet fijn, natuurlijk! Onze tip? Begin jouw ochtend al met een goed glas water, zodat je vocht in ieder geval vanaf het begin van de dag op peil is. Daarnaast? Drink twee liter water per dag, en zorg ervoor dat je tijdens intensieve bezigheden (sporten, maar ook druk bezig achter de computer) altijd een flesje water bij de hand hebt; maakt het consumeren van water een stuk toegankelijker! Voel je hoofdpijn opkomen? Neem ook dan een groot glas water, in veel gevallen merk je dat de pijn minder wordt! 

 

Slapen is de beste remedie

Het wordt te pas en te onpas verkondigd, maar voor hoofdpijn geldt weldegelijk; slapen is één van de beste remedies. Merk je dat je al een aantal dagen tegen een zeurende hoofdpijn aanloopt? Ga dan eens voor jezelf na of je wel genoeg slaapt! Wie te weinig slaapt zal sneller hoofdpijn ervaren, want eigenlijk geef je je hoofd en lichaam dan gewoonweg niet genoeg rust! Als je overdag hoofdpijn hebt, probeer hier dan zo nu en dan ook gewoon even aan toe te geven en plan bijvoorbeeld een middagdutje in (als jouw situatie dit toelaat). Je zou beter aan het eind van de dag een uurtje langer door kunnen werken dan ’s middags doorwerken met hoofdpijn! 

 

Disclaimer: hoofdpijn kan verschillende oorzaken hebben en soms zijn zwaardere oplossingen nodig. Raadpleeg altijd een arts óf specialist wanneer je last hebt van onverklaarbare hoofdpijn (spanningshoofdpijn bijvoorbeeld) of migraine, en analyseer eventueel passende behandelingen (zoals bijvoorbeeld botox tegen hoofdpijn).