Linkzoekertje
Image default
Beauty en verzorging

Optimaal gebruik maken van je printer

Bijna iedereen heeft thuis een printer staan. Hoewel alles steeds meer gedigitaliseerd wordt, komt het vaak nog steeds van pas om even snel iets uit te printen. Het is dan ook onhandig aks je geen printer in huis hebt staan. Ondanks dat de printer een simpel apparaat is, wat bijna iedereen heeft, is het toch best wel duur. Het aanschaffen van het apparaat zelf is niet zo heel erg duur, maar de kosten komen pas echt kijken bij de inkt die je nodig hebt. Bij elk printje dat je maakt, gebruik je inkt en het vervangen van de cartridges is een duur grapje. In dit artikel lees je hoe je wat geld kunt besparen op printen.  

De eerste tip begint al bij het aanschaffen van de printer. De kosten zitten, zoals eerder gezegd, niet in het kopen van een printer. Let daarom niet zo zeer op de prijs van de printer, maar op de prijs per pagina. Het is meestal zo dat goedkopere printers duurdere cartridges nodig hebben en duurdere printers hebben goedkopere nodig. Als je dus van plan bent om de printer regelmatig te gebruiken, is het slim om te investeren in een iets duurdere printer zodat de kosten er na minder hoog zijn.  

Verder is het belangrijk om te weten dat je niet perse cartridges van het originele merk hoeft te kiezen. Bij een bepaald merk printer wordt vaak een bepaald merk cartridge aanbevolen, terwijl je ook gewoon kan kiezen voor een goedkopere variant. Hierbij is het wel belangrijk dat de cartridges passen, anders heb je er niks aan. Als je bijvoorbeeld een code printer hebt, heb je andere cartridges nodig dan als je een dod printer hebt. Kijk hier dus goed naar voordat je een cartridge koopt. 

De laatste tip is om echt alle inkt in de cartridge op te maken.  

Voor meer info : http://www.kba-metronic.com