Linkzoekertje
Image default
Dienstverlening

Schakel een elektricien in voor werkzaamheden aan de meterkast

We gebruiken allemaal elektra. Werkzaamheden aan elektra moeten altijd goed en zorgvuldig gebeuren. Dit is zo zodat je vervelende en gevaarlijke situaties kan voorkomen. Bij vervelende situaties kan je bijvoorbeeld denken aan stroomstoringen. Er kunnen ook gevaarlijke situaties ontstaan, denk hierbij bijvoorbeeld aan brand. Brand is niet alleen gevaarlijk voor jezelf, maar ook voor je medebewoners en je buren. Als je werkzaamheden aan de meterkast wilt laten doen schakel dan een elektricien in. Een elektricien heeft de juiste opleiding gevolgd en heeft de juiste kennis om werkzaamheden aan de meterkast te verrichten. 

De gevaren van een meterkast

Meestal ontstaan meterkast branden wanneer mensen zelf aan hun meterkast gaan sleutelen. Denk hierbij aan het aanleggen van stopcontacten of andere aanpassingen aan de installatie van modems, routers of inbraakbeveiligingen. Elektrische draden die tegen elkaar aankomen, apparaten die beschadigde kabels hebben, te dunne bedrading en verkeerd montagemateriaal zijn allemaal redenen voor kortsluiting in de meterkast. Kortsluiting in een meterkast is een veel voorkomende oorzaak van brand in een huis. Als je werkzaamheden aan de meterkast gaat doen dan is het dus belangrijk dat je een elektricien inschakelt die veel verstand heeft van het vak.

Dit is wat er allemaal in een meterkast zit

Een meterkast is heel erg belangrijk omdat er heel veel belangrijke en onmisbare zaken in zitten. De inhoud van een meterkast bestaat uit water, gas en elektriciteitsaansluitingen. In de meterkast komen ook de telefoonleidingen binnen, de glasvezelaansluiting, Centrale Antenne Inrichting en de stadsverwarming binnen. In de meterkast zitten ook alle zaken die nodig zijn om apparaten van elektriciteit te voorzien. Door al deze belangrijke dingen is de meterkast heel belangrijk. In de meterkast zit ook de groepenkast. In de groepenkast komt alle stroom binnen. Die stroom wordt vervolgens verdeeld over het hele huis