Linkzoekertje
Image default
Electronica en Computers

Verschillende keuzes binnen de HP laptops

Binnen de HP laptops heeft u ook nog voldoende keuze. Er zijn verschillende modellen beschikbaar die allemaal ontworpen zijn met een specifiek doel voor ogen. Zo is er de Pavilion lijn, die bedoeld is voor makkelijke taken, zoals internetten en e-mailen. Wilt u graag gamen of werkt u met grafische elementen? Dan is de Envy of OMEN lijn weer wat voor u. Deze HP laptops hebben een hogere grafische kaart. Ook bedrijven kunnen kiezen uit verschillende laptops van HP. HP heeft voor deze groep de ProBook en de Elitebook bijvoorbeeld gemaakt.

Bedenk waarvoor u het gaat gebruiken

Gaat u een laptop kopen? Dan is het belangrijk vooraf na te denken waarvoor u deze gaat gebruiken. Denk dus aan de situaties zoals hierboven beschreven. Op basis hiervan kunt u al een aantal laptops laten afvallen. Dit kan de keuze weer net wat gemakkelijker maken. Maar dan nog heeft u redelijk wat keuze. Dit geldt voor vrijwel alle laptopmerken overigens. En HP zorgt er in ieder geval voor dat hun reeksen een benaming hebben gekregen.

Wat zijn de kenmerken van de modellen?

Hierboven zijn al wat modellen genoemd. Maar wat zijn dan hun kenmerken en waar kan het voor gebruikt worden. In het kort:

  • Pavilion: Veel variatie met prijzen van €300,- tot wel €1600,-. Deze reeks kent ook laptops met 4k resolutie, ideaal voor foto- en videobewerking.
  • Envy: Luxere variant van de Pavilion. Prijzen beginnen meestal bij €700,-. Ze zijn dunner en lichter en krachtig genoeg voor de meeste gebruikers.
  • Omen: Ideaal voor gamers. Prijzen lopen uiteen van €1000,- tot aan ongeveer €4000,-. Ze zijn voorzien van een krachtige processor en minstens een midrange videokaart.
  • Stream: De goedkoopste laptops. Deze kosten rond de €300,- en hebben een beperkte snelheid. Hierdoor zijn ze vooral geschikt voor basisgebruik.
  • Daarnaast heeft HP ook hybride laptops. Deze laptops hebben een toetsenbord wat u kunt loskoppelen van het scherm. Of u kunt een scherm volledig omklappen of in een zogenoemde ‘tentmodus’ zetten.