Linkzoekertje
Image default
Financieel

Wat zijn een bitcoin en hoe werkt het?

Wat zijn een bitcoin en hoe werkt het? Een bitcoin is een alternatieve valuta die wordt gecreëerd en beheerd door een persoon of een groep individuen door het gebruik van digitale certificaten genaamd Bitcoins. Ze zijn zowel een soort betalingssysteem en de waarde van waarde. In zijn eenvoudigste termen is bitcoins wat bekend staat als virtuele valuta die wordt verhandeld en online en off-line worden behandeld op dezelfde manier als u met conventioneel geld online of in de echte wereld behandelt. Vanwege de gedecentraliseerde aard van dit systeem zijn het eigendom en de controle van een bitcoins helemaal tot zijn gebruikers in plaats van elke vorm van centrale instelling.

 

Hoe werkt het systeem? In een notendop is het niet nodig om een traditionele bank of financiële instelling te gebruiken bij het kopen en verkopen van bitcoins, omdat u te maken hebt met een volledig digitale transactie die wordt beheerd en geregeld via een privésleutel. Om een bitcoins te kopen is om een specifieke hoeveelheid digitale activa met een privésleutel te kopen. Het digitale activum wordt Satori genoemd, wat een onbekend aantal is gegenereerd op het moment van elke transactie in het Bitcoin-systeem.

 

Om een veilige transactie in het Bitcoin-systeem te maken, gebruikt u privésleutel (s). De privésleutels worden gebruikt om te garanderen dat de eigenaar van de bitcoins inderdaad in staat zal zijn om hun actief te claimen als ze moeten. Dit is een van de unieke kenmerken van het Bitcoin-systeem. In tegenstelling tot traditionele valuta’s en transacties, wordt uw privésleutel daadwerkelijk gebruikt als een digitale vingerafdruk die dient als garantie voor het eigendom van uw activa als u ze wilt. Omdat het eigendom van de privésleutel van Satoshi Nakamotos effectief een zekerheid is van veiligheid en privacy, is deze functie een van de redenen waarom veel mensen de Bitcoin Marketplace een digitale goudmijn noemen.

 

Een ander uniek kenmerk van de Bitcoin Marketplace is wat Peer to Peer Trading wordt genoemd.

Wat dit betekent is dat twee onafhankelijke servers als één kunnen werken en handelaren en kopers kunnen leveren met realtime toegang tot elkaar. Wat dit bijzonder nuttig maakt, is dat alle transacties plaatsvinden binnen de grenzen van het netwerk. Omdat alle transacties worden beheerd door de privétoetsen van de eigenaren, is het onmogelijk om de transacties te traceren of te bepalen of ze zijn gemaakt van dezelfde persoon of tegelijkertijd. Dit kenmerk van de Bitcoin Marketplace maakt het buitengewoon moeilijk om de markt te manipuleren, iets dat beide handelaren het meest vrezen.

 

Een van de grootste kenmerken van de Bitcoin Marketplace die het zo aantrekkelijk heeft gemaakt voor beleggers en handelaren is het feit dat het een compleet open source-project is. In tegenstelling tot de meeste vormen van online commerce en geldoverdrachten, die grote entiteiten vereisen om betrokken te worden en het netwerk te bewaken, wordt het hele proces voltooid en gecontroleerd door de netwerkgebruikers zelf. Dit betekent dat er geen tussenpersoon is voor de mijnbouw van de valuta, wat betekent dat het totale aantal transacties en de snelheid waarmee ze worden verwerkt nooit kan worden gemanipuleerd.

 

Ondanks al het goede dat de bitcoin beleggers te bieden heeft, zijn er nog steeds enkele potentiële risico’s die niet zijn aangepakt door de ontwikkelaars of de cryptografie die in het systeem wordt gebruikt. Iedereen kan bijvoorbeeld hun privétoetsen gebruiken om zich af te tekenen op het grootboek en een uitgaven te starten, maar het probleem komt wanneer iemand een bedrag probeert uit te geven dat ze niet genoeg geld hadden om te doen. Dit staat bekend als een transactiecelabiliteit, waardoor het heel gemakkelijk is voor mensen om frauduleuze activiteiten op het systeem te plegen. Dit is echter waarschijnlijk een probleem dat zal worden aangepakt, omdat mensen beginnen meer te begrijpen over het protocol en de waarde die het biedt.

klik hier https://www.bitcoinmeester.nl/