Linkzoekertje
Image default
Sport

De meest iconische voetbalshirts van de afgelopen jaren

Ben jij een verzamelaar van voetbalshirts? Dan kom je in de afgelopen jaren wel aan jouw trekken toe. Allerlei voetbalclubs brengen namelijk meerdere voetbalshirts per jaar uit, waardoor je meer dan genoeg keus hebt. Doordat de keus zo uitgebreid is, worden de iconische voetbalshirts soms volledig vergeten.

In dit artikel kun je daarom kennis maken met de meest iconische voetbalshirts van de afgelopen jaren. Deze shirts hebben stuk voor stuk een prachtig design én zijn eigenlijk uitgegroeid tot een ware cultheld.

Blauw-geel van Boca Juniors

De Argentijnse club Boca Juniors is om meerdere redenen wereldwijd bekend geworden. Eén van de belangrijkste redenen hiervoor is absoluut het prachtige thuisshirt. Dit shirt bestaat uit de kleuren geel en blauw en heeft elk seizoen een net iets ander design. Hoe dan ook; het shirt van Boca Juniors valt vaak bij veel mensen in de smaak. Behalve bij de fans van River Plate!

Paars en blauw van West Ham

Ook de Londense voetbalclub West Ham heeft al jarenlang een prachtig en gerenommeerd tenue. Het shirt bestaande uit de kleuren paars en blauw is werkelijk waar uniek te noemen. Deze kleuren kom je bovendien in en rondom het stadion van West Ham ook veelvuldig tegen. In de afgelopen jaren hebben overigens meerdere clubs deze kleuren gebruikt in haar tenue. Ook Aston Villa heeft bijvoorbeeld deze kleuren, maar geen enkel shirt kan tippen aan het iconische shirt van West Ham.

Oranje van Nederlands Elftal

Uiteraard mag ook het feloranje shirt van het Nederlands Elftal niet ontbreken. Weinig clubs hebben een oranje tenue; laat staan dan een nationaal elftal een oranje tenue heeft. Eigenlijk alleen Ivoorkust en Nederland hebben voor deze kleur gekozen, waarbij het shirt van Nederland echt tot een ware icoon uitgegroeid is.

Maagdelijk wit van Real Madrid

Tot slot is ook het maagdelijk witte shirt van Real Madrid uitgegroeid tot een waar icoon. Spijtig genoeg worden de shirts van deze grootmacht in de afgelopen jaren steeds drukker. Desalniettemin staat het maagdelijke witte shirt prachtig om de schouders van sterren zoals Benzema, Modric en Kroos. Ook jij kan dit prachtige maagdelijke witte shirt om je schouders gaan dragen!