Linkzoekertje
Image default
Sport

Schaken is geen spel, schaken is een sport

Schaken is geen spel, schaken is een sport 

Ieder mens heeft zo zijn of haar eigen hobby’s. Sommige mensen werken jaren aan een verzameling van postzegels of eierdopjes. Anderen zijn niet van hun racefiets af te slaan. Bordspelletjes vallen ook in deze categorie. Misschien wel het meest bekende spel is schaken. Een erg interessant spel waar mensen al hun denkvermogen nodig hebben om de ander te kunnen verslaan. Schaken is geen spel, schaken is een sport. 

Een stukje geschiedenis

De oorsprong van schaken ligt in een ver verleden. Duizenden jaren geleden werden de eerste partijen gespeeld. Toch is er verder niet heel veel bekend over de wijze waarop deze partijen tot stand kwamen. Het schaken zoals wij dat kennen noemen we het Westers schaken. Een partij vindt plaats tussen twee spelers, waarbij de ene speler de zwarte stukken gebruikt en de andere speler de witte stukken. Het is gebruikelijk dat de speler met de witte stukken de eerste zet doet, daarna verplaatsen de spelers om de beurt hun stukken over het speelbord totdat er iemand schaakmat staat. Zodra er schaakmat is bereikt door één van beide spelers, is de partij voorbij. 

Het schaakspel

Wat maakt het schaken nou tot zo’n mooie sport? Als je de vergelijking maakt met andere populaire spelletjes zoals Monopoly of Yahtzee, dan valt ons één ding direct op. Schaken hangt niet af van geluk. Waar je bij andere spelletjes toevallig een goeie positie kunt verkrijgen is dat bij schaken absoluut niet het geval. Alleen de acties van de spelers hebben invloed op het verloop van het spel. Dit maakt het een moeilijk, maar zeer boeiend spel. Iedere speler heeft 16 stukken, waarvan de koning in essentie het belangrijkste stuk is. Maar dit wil niet zeggen dat deze ook het sterkst is. Ieder stuk heeft namelijk zijn krachten, maar ook zijn zwaktes. Schaken gaat een stuk dieper dan je misschien zou denken en is het zeker waard om meer over te leren. 

Verschillende materialen

Het maken van deze schaakstukken is tot een ware kunst verheven. Door de jaren heen zijn er veel verschillende materialen gebruikt om tot een volledig schaakspel te komen. Steen, ivoor en plastic zijn veel voorkomende materialen die gebruikt worden. Toch is er niks mooier dan een partij spelen op een houten schaakspel. De houten schaakstukken zijn normaliter ook voorzien van een stukje vilt zodat het schaakspel niet beschadigt tijdens de partij. Dan blijven er eigenlijk maar twee vragen over. Waar kan je zo’n houten schaakspel aanschaffen? En waar kan ik houten schaakstukken vinden? 

Raindroptime heeft alles wat je zoekt

Het antwoord op bovenstaande vragen is simpel: Raindroptime. Deze webshop heeft alles op het gebied van schaken in zijn assortiment. De beste omschrijving voor het aanbod van deze shop is: uniek. Nergens anders kun je dit aanbod vinden. De mooiste schaakstukken en meest prachtige schaakspellen vindt je bij Raindroptime.

Dus waar wacht je nog op? Ga nu naar raindroptime en begin met schaken, je krijgt er geen spijt van. Ga ervoor! Jij bent aan zet.

https://www.raindroptime.com/

Gerelateerde artikelen

Kies een homegym krachtstation

Serieus EMS trainen onder begeleiding van een specialist

De meest iconische voetbalshirts van de afgelopen jaren