Linkzoekertje
Image default
Sport

Niet veel inspanning leveren en toch fit worden? Dat kan met EMS fitness!

Op een makkelijke manier fit worden zonder dat je hier heel veel inspanning voor hoeft te leveren. Kan dat? Ja, dat kan! EMS fitness, oftewel trainen met elektrische impulsen, zorgt ervoor dat jouw lijf in topvorm kan komen.

Ben je niet bekend met deze manier van sporten, heb je geen idee wat het inhoudt en zweven er nu meerdere vraagtekens boven je hoofd? Dat snappen we helemaal. Daarom zullen we toelichten wat EMS fitness precies is.

Elektrische spierstimulatie of elektromyostimulatie

Het afgekorte EMS staat voor elektrische spierstimulatie of elektromyostimulatie. EMS fitness is een trainingsprogramma waarbij de spieren versterkt en gestimuleerd worden door elektroden. Die elektroden zijn verwerkt in een pak dat je tijdens de training aanhebt. De elektroden, dus het pak, zijn verbonden met een extern apparaat, het zogeheten EMS trainingsapparaat.

Op het apparaat kan je een training starten die je zelf hebt uitgekozen. Bij het EMS trainingsapparaat van StimaWELL heb je de keuze uit wel 70 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Daarbij staan er op het trainingsapparaat ook nog eens 40 ondersteunende instructievideo’s, die jou kunnen helpen tijdens de training.

Tijdens een EMS fitness training voer je namelijk eenvoudige reguliere oefeningen uit. Denk hierbij aan sit-ups, squads en lunges. Terwijl jij deze en andere oefeningen uitvoert krijgen je spieren nog eens een extra stimulans van buitenaf middels de elektrische impulsen. Tijdens een gewone sportsessie, bijvoorbeeld in de sportschool, ontvangen de spieren deze elektrische impulsen van de hersenen. Maar met een EMS training ontvangen je spieren dus niet alleen een elektrische stimulans vanuit de hersenen maar dus ook nog vanuit het EMS trainingsapparaat.

Het gebruik van elektrische signalen via een trainingsapparaat is volkomen veilig. Ons lichaam is ook al bekend met elektrische signalen, die normaal gesproken dus alleen vanuit de hersenen komen. Door de extra stimulans van buitenaf worden de spieren extra geprikkeld en daarmee dus extra getraind. En waar je bij een normale sportsessie alleen enkele spiergroepen kunt aanspreken, kan je met een EMS training alle spiergroepen tegelijkertijd aanspreken! Groot voordeel dus, in veel minder tijd heb je al je spieren getraind!

Huur een trainingsapparaat en toebehoren bij StimaWELL

Ben jij benieuwd naar de EMS training kosten? Of wil je wellicht een EMS trainingsapparaat inclusief stimulatiepak huren? Dan kan je terecht bij StimaWELL. Bezoek de website of bel naar telefoonnummer 033-3037768.

https://www.stimawell.com/nl-nl