Linkzoekertje
Image default
Sport

Trainen met EMS van Symbiont: de voordelen van bio-elektrische stimulatie voor sporters

Wat is EMS en hoe werkt het? EMS staat voor Elektro Musculaire Stimulatie en is een methode waarbij elektrische impulsen via elektroden op de huid naar de spieren worden gestuurd. Deze impulsen bootsen de natuurlijke prikkels van het zenuwstelsel na, waardoor de spieren zich samentrekken. Bij EMS wordt gebruik gemaakt van bio-elektrische trainingsprogramma’s en stimulatieprogramma’s, waardoor je in een kortere tijd intensiever kunt trainen dan normaal.

De voordelen van trainen met EMS

Trainen met EMS biedt diverse voordelen voor sporters. Zo kun je in een kortere tijd meer spieren trainen dan met traditionele krachttraining. Omdat de spieren sneller en intensiever samentrekken, worden ze sterker en neemt de spiermassa toe. Ook verbrand je met EMS meer calorieën dan met traditionele krachttraining, omdat je tijdens de training meer energie verbruikt. Dit kan helpen bij het afvallen en het verbeteren van de lichaamssamenstelling.

Daarnaast kan EMS helpen bij het voorkomen van blessures. Door de intensieve training worden de spieren sterker en beter bestand tegen overbelasting. Ook worden de spieren beter doorbloed, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en het herstel sneller verloopt. Dit maakt EMS ook geschikt als revalidatiemethode bij blessures.

De nieuwe EMS apparatuur van Symbiont

Symbiont is een van de toonaangevende fabrikanten van EMS apparatuur en biedt een breed scala aan producten voor sporters en fitnessprofessionals. De nieuwste EMS apparatuur van Symbiont maakt gebruik van een droog pak, waardoor de elektroden direct contact met de huid hebben en de stimulatie nog intensiever wordt. Het droge pak zorgt er bovendien voor dat de training hygiënischer is en dat er geen water of gel nodig is.

De EMS apparatuur van Symbiont is ook voorzien van geavanceerde software, waarmee je de trainingen kunt aanpassen aan je persoonlijke doelen en niveau. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor programma’s gericht op spieropbouw, vetverbranding of revalidatie. Ook kun je de intensiteit van de training aanpassen, zodat je altijd op je eigen niveau traint.

EMS van Symbiont in sportscholen in Nederland en Europa

EMS van Symbiont wordt steeds vaker gebruikt in sportscholen in Nederland en Europa. Het voordeel van EMS is dat je met een korte trainingssessie van 20 tot 30 minuten een intensieve full-body workout kunt doen. Dit maakt EMS geschikt voor drukke mensen die weinig tijd hebben om te sporten, in korte tijd fit willen worden en extra spierkracht willen krijgen.

https://www.symbiont360.com/nl