Linkzoekertje
Image default
Hobby en vrije tijd

Tips voor het kopen van een workmate

Tips voor het kopen van een workmate

Als je een Workmate wil gaan kopen hebben we een aantal tips. Het belangrijkste punt hierbij is toch wel de draagkracht. Je wil er immers veel op kunnen werken en daarom is dit voor de meeste mensen ook de leidende factor tijdens de aankoop. Wij raden altijd aan om er eentje te kopen van 150 tot 400 kg, zodat je ook aan de toekomst denkt. Onder de 150 KG zijn ze wel wat goedkoper, maar na een paar jaar merk je wel dat dit eigenlijk te weinig is. Voor mensen die zware klussen doen is 500 kg of meer een aanrader. Echter is dat voor de hobby natuurlijk bij lange na niet nodig. Daarnaast is het ook wel handig als je hem in hoogte kunt verstellen. 

De ene klus doe je staand en de andere zittend. Het laatste wat je wil is dat je steeds op moet staan tijdens het zittende werk. Dit geldt eveneens voor het staande werk dan wil je niet altijd moeten bukken. Ook het werkblad is erg belangrijk. Hout en metaal zijn daarbij de beste keuze. Deze kunnen namelijk vaak wel tegen een stootje en hierdoor beschadigd hij dus ook minder snel. Als je echt kwaliteit wil hebben dan kies je uiteraard voor beukenhout, want dit is een van de sterkste houtsoorten die er is. Als je elektrisch werk doet dan moet je kiezen voor een ESD werkblad want dit heeft immers een statische werking.

Praktische tips voor de klusser

Bij 5top hebben we ook een aantal praktische tips voor de echte klusser. Kijk bij de aanschaf van een workmate ook altijd naar de beschikbaarheid  van accessoires. Bijna iedereen wil een losse of vaste bankschroef monteren om materialen tussen te klemmen. Niet ieder merk verkoopt dit en dat is wel handig, want je wil immers in de toekomst vaak nog meer gebruik ervan maken.