Linkzoekertje
Image default
Hobby en vrije tijd

Trampoline springen doet iedereen

Trampoline springen, het is iets wat iedereen in zijn of haar jeugd wel eens heeft gedaan. Maar waar komt de sport dan vandaan? Oorspronkelijk komt het trampoline springen uit de circuswereld. Tot het begin van de vorige eeuw was het eigenlijk uitsluitend een sport voor artiesten. In 1926 ontstond in de Verenigde Staten een groep die het turnen op een verende matras tot een nieuwe tak van de sport wilden maken. Vooral George Nissan maakte zich bij de ontwikkeling van de trampoline en een lesmethode zeer verdienstelijk. Het ‘trampolining’ werd al snel geaccepteerd als een nieuwe wedstrijdvorm. In het midden van de vijftiger jaren kwamen de eerste trampolines naar Europa. Op de Olympische Spelen van Sydney in 2000 werd het trampoline springen een Olympische discipline binnen de gymnastiek sport.

 

Niet alleen in turnverenigingen maar ook op vakantieparken, recreatieparken en scholen werd het nieuwe apparaat met groot enthousiasme welkom geheten. De trampoline kun je plaatsen in de buitenlucht, in een zaal, in zwembaden, gymlocaties en op campings. Soms wordt de trampoline ook gewoon in de grond ingegraven om het apparaat veiliger te maken. Iets anders wat de trampoline veiliger kan maken is een trampoline met veiligheidsnet. Een trampoline moet natuurlijk zo veilig mogelijk zijn. De Olympische sporters weten heel goed wat zij doen op een trampoline. Echter wordt het apparaat veel meer gebruikt door kinderen. Als ouder wil je dat je kind zo veilig mogelijk speelt. Wanneer je een trampoline hebt zullen er ook vaak andere kinderen op spelen. Je wil je niet voorstellen hoe rot het zal zijn als iemand anders zijn of haar kind zich blesseert op de trampoline in jouw tuin.

 

Het is dus heel verstandig om goed op te letten wat voor trampoline jij aanschaft. Wanneer kinderen met meerdere kinderen op een trampoline gaan is het aan te raden een rechthoekige of ovale trampoline aan te schaffen. Wanneer je kind er vooral in zijn of haar eentje op speelt is het aan te raden een ronde trampoline te kopen.

 

Voor meer info : https://www.trampolines.nl/