Linkzoekertje
Image default
Woning en Tuin

Industriële lampen boven de eettafel

Op zoek naar een nieuwe lamp voor boven de eettafel, maar je bent op zoek naar iets stoers en ruigs. Al eens gedacht aan een industriële lamp? Deze stoere lampen geven de ruimte meteen een hele andere uitstraling. Maar waar moet je op letten als je een industriële lamp gaat kopen?

De grote fabrieken ontstonden rond 1750 en rond deze tijd zijn ook de industriële lampen ontstaan. Door de grootte van de fabrieken moesten de lampen natuurlijk ook aangepast worden om zo voor voldoende licht te zorgen.

Deze lampen waren groot, grof en meestal gemaakt van staal. Ze dienden vroeger voor bescherming van de dure gloeilampen. Men gaf toen niet iets om de uitstraling. Tegenwoordig doet men dat wel. En hoe? De industriële lampen zijn helemaal hip en trendy. Ze zijn helemaal geïntegreerd in de tijd van nu. En dan niet om in een fabriek te hangen, maar gewoon voor boven de eettafel. Wel nog met de stoere uitstraling, maar toch verfijnd, zodat het bij ons in huis kan hangen.

Als je denkt aan industriële lampen voor boven de eettafel, denk je waarschijnlijk meteen aan een hanglamp. Maar wat is nou precies een industriële hanglamp? Industriële lampen zijn vaak gemaakt van staal en aluminium. Door het gebruik van grote schroeven en scharnieren krijgen ze zo het stoere uiterlijk.

Voornamelijk zijn ze verkrijgbaar in de klassieke stalen kleur, maar de lampen kunnen ook worden geëmailleerd in verschillende kleuren. Zo kan je het nog beter combineren met de stijl van de rest van het huis.

Vaak is de eethoek een plek waar je veel meer dingen doet dan alleen eten. Er wordt aan gewerkt, spelletjes gespeeld, koffie aan gedronken. Dus eigenlijk is het een belangrijk deel van ons huis. Alleen laten we dat niet zien en heeft het net iets extra’s nodig. Tegenwoordig heeft iedereen wel een lamp boven de eettafel hangen, maar om het net iets extra’s te geven, zijn de industriële lampen wel een goede optie. Wat is er dan dus leuker om een echte eye-catcher in huis boven de eettafel te hebben. Heb je een modern of speels interieur. Geen punt. De industriële lampen kunnen vrijwel in elk interieur. Het zorgt voor extra sfeer. 

Voor meer info : http://www.interiorjunkie.com/pronken-met-industriele-lampen-in-huis/