Linkzoekertje
Image default
Zakelijk

Outsourcing biedt de oplossing voor veel bedrijven

Steeds meer mensen kiezen voor het uitbesteden van werkzaamheden, ook wel outsourcing genoemd. Hierbij worden bepaalde bedrijfsactiviteiten uitbesteed aan een externe partij om ervoor te zorgen dat processen voorspoediger en nauwkeuriger gebeuren. De activiteiten die uitbesteed worden moeten de corebusiness ondersteun en versoepelen. 

De keuze kan gebaseerd worden op basis van verschillende onderdelen. Meestal is de reden strategisch van aard en wordt het vanwege onkunde uitbesteed. Outsourcing kan een bedrijf een last van de schouder halen door bijvoorbeeld de personeelsplanning te doen. Vooral als je groeiende bent loop je tegen steeds meer problemen aan. Niet iedere ondernemer heeft de kennis en expertise om dit te kunnen. Dit is begrijpelijk want je kan niet overal kaas van hebben gegeten. Het uitbesteden zorgt ervoor dat de activiteiten toch met hoge kwaliteit uitgevoerd. De activiteiten worden vrijer van toevallige- en consistente fouten. Hiernaast kan je er ook voor kiezen vanwege kosten besparing.

Er zijn heel veel processen en activiteiten die uitbesteed kunnen worden. Zoals ik net ook al zei is het belangrijk en het meest voorkomend dat dit ondersteunende processen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een logistiek bedrijf dat jou producten bezorgt. Zij bezitten over kennis van de markt, kennen de wetten en regelgeving en beschikken over alle noodzakelijke attributen om jou product op tijd en goed op de bestemming te krijgen.

Ook administratie activiteiten zoals de urenadministratie of salarisverwerking worden uitbesteed aan een externe partij. Het zijn vooral de kleine partijen die niet over de mankracht en kennis beschikken om dit op een zo’n efficiënt mogelijke manier te doen. Mocht een klein bedrijf dit toch doen dan worden deze activiteiten vaak gedaan door mensen die eigenlijk andere dingen moeten doen zoals verkoop en de marketing. Door het uit te besteden zorg je ervoor dat het personeel weer druk bezig kan met dat wat zij willen en horen te doen.

Voor meer info : https://www.mysolution.nl/