Linkzoekertje
Image default
Aanbiedingen

Hoe herken je hoofdluis en wat is de behandelmethode?

Hoofdluis oplopen is erg vervelend en op dat moment wil je er zo snel mogelijk vanaf. Ben je benieuwd hoe je het kan krijgen en hoe je het moet behandelen? Lees verder en kom erachter! 

 

Hoe krijg je het? 

Hoofdluis kun je krijgen van iemand die hoofdluis heeft. De luizen lopen van het ene hoofd naar het andere, als je dicht bij elkaar in de buurt komt. Ze verplaatsen zich niet via kleding, beddengoed. 

 

Herkennen 

Luizen zijn grijsblauw of roodbruin van kleur en heel erg klein, dus soms moeilijk te zien. Luizen komen uit eitjes, deze eitjes noemen we neten. Een neet is grijs/wit van kleur en lijkt een beetje op huidschilfertjes of roos. Wat is dan het grote verschil? Roos schud je gemakkelijk los, maar neten zitten stevig aan het haar vastgeplakt.

 

Behandelen 

Behandelen is vrij simpel, gewoon kammen in droog of in nat haar. Gebruik ook bij het behandelen altijd een fijntandige kam. Houd het hoofd voorover boven een wit oppervlak. Kam dan systematisch van oor naar oor. Pak steeds een pluk haar en kijk er goed onder. Kam elke pluk helemaal uit. Vanaf de schedelhuid naar het einde van de lok. Het is belangrijk om dit twee weken lang, iedere dag heel precies te doen. Alleen zo raak je weer helemaal vrij van luizen. Ook kun je de behandeling van neten en luizen uitbreiden met een antihoofdluismiddel. Ook als je een antihoofdluismiddel gebruikt moet je twee weken lang elke dag blijven kammen. Het middel vervangt het kammen niet.

 

Bestel snel en makkelijk

Luizen bestrijden doe je met de Care Plus Anti-Luis Preventie. Dit middel is gemakkelijk online te bestellen op careplus-shop.nl. Voeg de Anti-Luis Preventie spray toe aan uw winkelmandje en rond uw bestelling af. Wanneer u voor 21:00 uw bestelling plaatst, kunt u de volgende dag al starten met luizen bestrijden. Dit is natuurlijk wel zo prettig!

https://www.careplus-shop.nl/