Linkzoekertje
Image default
Aanbiedingen

Lees deze blog, voordat je een hoogwerker gaat huren

In deze blog hebben we alle tips verzameld die jij moet weten voordat je een hoogwerker gaat huren. Het huren van een hoogwerker is zo geregeld. Je vult de juiste gegevens in, spreekt een datum af en klaar. Zo kan het gaan, maar vergeet niet dat dit apparaat met een handleiding komt. Je wil niet voor verassingen komen te staan. Daarom hebben we voor jou, alle tips op een rijtje gezet, zodat jouw klus vlekkeloos kan verlopen. Lees snel verder voor onze tips.

  1. Ondergrond

De ondergrond waar je bezig gaat is ontzettend belangrijk. Je wilt niet dat de hoogwerker om kan vallen. Daarom is het goed om te kijken wat voor soort ondergrond de locatie heeft, waar de hoogwerker moet gaan staan. Als de ondergrond zacht is, moet je een hoogwerker kiezen die steunpilaren heeft of extra wielen. Als je dit niet doet loop je de kan dat de hoogwerker omvalt. Een harde grond is geschikt voor elke hoogwerker, dus dan hoef je je geen zorgen te maken. 

 

  1. Wind

Nu denk je misschien, wind? Wat heeft wind hiermee te maken? Als je buiten aan de slag gaat met een hoogwerker is het fijn als het niet al te hard waait. Dit is fijn voor je eigen gevoel maar ook is er een regelgeving rondom wind. Als de windkracht 6 is of hoger mag je buiten geen gebruikmaken van een hoogwerker. Let hier dus goed op.

 

  1. Verzekering

Voor je een hoogwerker gaat huren, check of je een verzekering hebt. Dit kan veel kosten schelen als er iets mis zou gaan. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus je weet maar nooit.

 

  1. Ruimte

Als je binnen aan de gang wilt met een hoogwerker, raden we je aan om alles goed op te meten. Denk aan de hoogte van het plafond tot aan de hoogte van de deur. De hoogwerker moet ook naar binnen en daarna nog uit kunnen klappen. Meten is weten. 

Waar kan je een hoogwerker huren? Bij Hoogwerkt kun je terecht voor verschillende hoogwerkers. Ook geven ze je graag advies, dus neem gauw een kijkje op hun site!

 

https://www.hoogwerkt.nl/