Linkzoekertje
Image default
Zorg

Zorgverzekering arbeidsmigranten

Iedereen die in Nederland woont, is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Dit geldt ook voor buitenlanders die naar Nederland komen om hier (tijdelijk) te werken. Zij moeten zich inschrijven bij de gemeente waar ze gaan wonen en vervolgens een zorgverzekering afsluiten. Natuurlijk zijn er ook genoeg andere dingen om te regelen als u vanuit het buitenland naar Nederland komt. Daarom heeft HollandZorg een zorgverzekering arbeidsmigranten in het leven geroepen. Hiermee wordt het afsluiten van een zorgverzekering en alles hier omheen net iets makkelijker. Zowel voor u als voor uw werkgever.

Wat HollandZorg anders maakt

Bij HollandZorg hebben we op verschillende vlakken rekening gehouden met de specifieke situatie van arbeidsmigranten. U kunt een voordelige zorgverzekering afsluiten, eventueel met een aanvullende verzekering. Desgewenst kan uw werkgever dit voor u doen. Deze heeft ook de mogelijkheid om zorgtoeslag voor u aan te vragen indien u hiervoor in aanmerking komt. Werkgevers hebben inzicht in de polisadministratie van hun buitenlandse werknemers. Daarbij biedt HollandZorg klantenservice in verschillende talen. In het geval dat u terug gaat naar uw land van herkomst, kan uw zorgverzekering eenvoudig worden stopgezet. En komt u weer naar Nederland, dan wordt uw zorgverzekering net zo makkelijk weer aangezet.

Zorg binnen de rest van Europa

Met een zorgverzekering buitenlander van HollandZorg heeft u recht op vergoeding van de zorg die u ontvangt binnen Nederland. Welke zorg u precies vergoed krijgt, is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Daarnaast wordt ook noodzakelijke zorg in de rest van Europa vergoed, indien u tijdelijk in een ander land verblijft. Per land verschilt het hoeveel er vergoed wordt en u kunt niet zomaar bij elke zorgaanbieder terecht. U kunt dus het beste contact met ons opnemen in het geval dat u zorg nodig heeft in het buitenland. Wij kunnen u vertellen welke zorgverlener u verder kan helpen.

https://www.hollandzorg.com/nl