Linkzoekertje
Image default
Adverteren

Een netwerk om te bouwen

Solliciteren. Vroeger schreef je een mooie brief met inhoud die recht uit het hart kwam en had je een tweede blaadje met daarop al je ervaring en je opleidingen, van de krantenwijk en de kleuterschool tot je laatste fulltime baan bij een multinational. Deze bundelde je samen en stuurde je naar de werkgever, waarna je bijna altijd wel een reactie kreeg en vaak zelfs op gesprek kon komen. Hoe anders is het tegenwoordig.

Tegenwoordig kan het nog steeds op deze manier, maar je kansen slinken wel aanzienlijk. De arbeidsmarkt is zodanig verandert dat niet de werknemer maar juist de werkgever het momenteel voor het zeggen heeft, wat zorgt dat het nog wel traditioneel kan, maar dat je voor het traditionele succes toch een aantal aanpassingen zal moeten doorvoeren.

Aangezien vacatures vaak leiden tot honderden of soms zelfs duizenden reacties is het niet verstandig om alleen via deze weg te solliciteren, de kans dat je erdoorheen komt is immers klein. Je bent een stuk beter af door te netwerken. Netwerken is zelfs zo belangrijk geworden dat steeds meer opleidingen het min of meer als vak op scholen aanbieden om toekomstige werknemers te leren hoe je moet netwerken.

Een goed netwerk is de sleutel tot de gewenste baan zonder te lang op zoek te zijn. Denk dus niet dat je met een groep aan vrienden en familie klaar bent, want alhoewel ze je kunnen helpen, zijn je kansen groter bij andere werknemers, eventuele bedrijfseigenaren die je hebt leren kennen en collega’s van afdelingen zoals HR en Recruitment kunnen veel helpen. Deze netwerken komen niet vanzelf en je zal er dus voor moeten werken. Denk aan netwerkborrels, carrièrebeurzen en andere opties.

Als het je niet helemaal lukt kan je altijd kiezen voor zakelijke coaching (klik hier voor meer informatie) zodat je de beste oplossing vindt. Of je nu al werkeloos bent, of bang bent binnenkort op straat te eindigen als gevolg van een reorgansiatie. Kijk op Carrierepoort.

Voor meer info : http://carrierepoort.nl/