Linkzoekertje
Image default
Beauty en verzorging

Waarom wel of geen zonnepanelen?

Veel mensen zijn de afgelopen jaren overgestapt op zonnepanelen. Zonnepanelen hebben over het algemeen vier grote voordelen. De waarde van je woning stijgt, je kunt er een hoop geld mee besparen en verdienen, je kunt gebruik maken van groene stroom die altijd beschikbaar is en je bent niet meer afhankelijk van leveranciers. In dit artikel worden de voor en nadelen op een rijtje gezet.  

Je gaat veel geld besparen op je energierekening. Deze energie kan je nu zelf opwekken en je hoeft het niet meer te kopen. Op lange termijn leveren zonnepanelen best wat geld op. Zelf opgewekte energie hoef je niet af te rekenen bij je leverancier. Na 10 jaar van gebruik zou je de zonnepanelen terug verdiend moeten hebben. De zonnepanelen gaan ongeveer 25 jaar mee. Hierna kan je dus nog 15 jaar lang gebruik maken van gratis groene energie. Als er meer energie wordt opgewekt dan dat er wordt verbruikt, kan je het terug laten stromen in het netwerk. Hier kan je een vergoeding voor ontvangen. De zonnepanelen prijs ligt rond de 60 euro per stuk. 

Als je zonnepanelen op je dak hebt liggen, stijgt de waarde van je woning. Dit komt omdat de volgende bewoner minder maandlasten hoeft af te rekenen. De opbrengst zonnepanelen zorgt er voor dat ze minder hoeven te betalen aan hun energiekosten.  

De nadelen zijn dat het erg lang duurt voordat je de panelen hebt terug verdiend. Hierdoor is het best een aardige investering. Ook hebben de panelen niet een erg mooie uitstraling. Ze zien er niet erg mooi uit en ze geven je woning ook een minder mooie uitstraling. Ook kost het onderhouden van de panelen best veel geld en je moet ook nog is ruimte maken op zolder en de meterkast aanpassen. Laat je altijd goed informeren over dit soort keuzes. 

 

Voor meer info : https://www.wijsmanduurzaam.nl