Linkzoekertje
Image default
Bedrijven

De VvE zorgt voor het onderhoud

Zodra u een appartement koopt, wordt u ook automatisch lid van de VvE (Vereniging van Eigenaars). Het is een belangrijke organisatie. Ze zorgen ervoor dat u in het appartementencomplex op een heerlijke manier kunt blijven wonen. Het onderhoud van het complex wordt door deze vereniging geregeld. Heeft u een appartement in Rijswijk gekocht of gehuurd, dan zal het VvE beheer Rijswijk uw complex onderhouden. Iedereen die in het complex woont, zal zich moeten houden aan de geldende regels die door de VvE zijn opgesteld. Bij het kopen of huren van het appartement tekent u ook automatisch voor het lidmaatschap.

Een actieve VvE

Een van de eigenaars van het appartementencomplex kan lid zijn van het bestuur van de actieve VvE. In enkele gevallen wordt een externe bestuurder van aangetrokken dat in die gevallen vaak een administratiekantoor is. Een actieve VvE zal minimaal jaarlijks een vergadering uitschrijven. Tijdens de vergadering zullen de papieren worden overlegd wat er allemaal het afgelopen jaar gedaan is en wat de kosten daarvoor waren. Alle bewoners betalen mee aan het onderhoud dat aan het complex wordt gedaan. Ook het reservefonds dat men heeft, zal in het overzicht moeten staan. Alle bewoners moeten kunnen zien wat er met gespaarde geld gedaan wordt.

Een opstal en aansprakelijkheid verzekering

Er zal altijd door de VvE voor het complex een opstal- en aansprakelijkheid verzekering worden afgesloten. Dat is sinds 2018 een wettelijke verplichting. Er moet altijd een minimumbedrag aanwezig zijn, als er plotseling geld nodig is voor een groot onderhoud. Een bewoner van een appartement in het complex kan een slapende VvE weer actief maken. Dat kan nodig zijn als u als bewoner ziet dat bepaalde onderhoudswerkzaamheden niet gedaan worden. Omdat iedere bewoner van het complex graag woont in een goed onderhouden gebouw, is het soms noodzakelijk om een slapende VvE weer actie te maken.

Het sparen dat door de VvE moet worden gedaan

Ongeveer de helft van alle VvE’s sparen te weinig. Dat kan leiden tot achterstallig onderhoud. Om het jaarlijkse onderhoud te kunnen betalen moet er dus gespaard worden. Het VvE beheer Rijswijk zal hier ook aan moeten voldoen. Het MJOP (meerjarenonderhoudsplan) bepaald de hoogte van het bedrag dat gespaard moet worden. Het is mogelijk om jaarlijks een 0,5 % van de herbouwwaarde van het gebouw te sparen. Lees als bewoner goed uw papieren door om te weten te komen wat u rechten en plichten zijn.

Voor meer info : https://geengezeur.nl/