Linkzoekertje
Image default
Bedrijven

Over crypto: Een inleiding

Dus je wilt mogelijk crypto gaan traden op de beurs. Alle advertenties zijn binnengekomen en je wilt ook graag geld gaan verdienen omdat de rente op je bankrekening op nul procent staat. Best wel logisch en niet eens zo’n slecht idee. Als je weet wat je moet doen en wat de risico’s zijn althans. Crypto lijkt namelijk een goudmijn voor sommigen door het verhaal van Bitcoin, een digitale munt die veel mensen rijk heeft gemaakt. Hoewel dat verhaal klopt, blijft investeren een risico vormen. Je weet tenslotte helemaal niet goed waar het plafond zit, ongeacht wat zogenaamde “experts” allemaal zeggen.

Blockchain

Wat wel vast staat is dat dit allemaal niet mogelijk was geweest zonder Blockchain. Blockchain is technologie die zorgt voor een uitstekende beveiliging als het gaat om een uitwisseling van informatie, zoals digitale transacties. Bitcoin en andere munten gebruiken blockchain. Dit gebeurt in combinatie met een digitale of fysieke “wallet” oftewel portemonnee. Dit is waar je de digitale munten op zult slaan om ze verder te verhandelen. Een fysieke wallet is praktisch een zeer goed gecodeerde USB-stick. Zorg er wel voor dat je het wachtwoord van dit soort dingen heel goed bewaard. Je zou niet de eerste zijn die al hun munten kwijt raakt omdat ze niet meer in hun wallet kunnen.

Bitcoin versus de rest

Er is Bitcoin, en er is de rest. De rest wordt vooral verdeeld in “mogelijke Bitcoin opvolgers” en in “alt-coins”. Een voorbeeld van een mogelijke opvolger (oftewel één van de grootste munten) is bijvoorbeeld Ethereum. Alt-coins zijn munten zoals de Doge coin, een munt die meer een meme (een soort internet grapje, red.) is dan wat anders. Toch kun je met al dit soort munten, mits je op het juiste moment instapt en een beetje geluk hebt, je geld flink vermeerderen. Let er wel op dat dit dus een risico blijft. Je moet een beetje geloven in de toekomst van crypto om er iets mee te kunnen.

Ripple koers

De Ripple koers laat zien hoe Ripple, een andere belangrijke munt met veel potentieel op zakelijk gebied, er op het moment voor staat. Als je gaat traden is het belangrijk om de koersen van wat je hebt een beetje in de gaten te houden. Het liefste elke dag of met automatische updates wanneer er een nieuw topje of dalletje is gemaakt. Dit zorgt ervoor dat jij op de juiste momenten komt kijken naar bijvoorbeeld de Ripple koers om je investering te verzilveren.

https://cryptobenelux.com/ripple-koers/