Linkzoekertje
Image default
Bedrijven

Hoe installeer je een achteruitrijcamera?

Hoe installeer je een achteruitrijcamera?

Een achteruitrijcamera is een welkome verbetering voor elke bestuurder van een bestelbusje. Vanwege de grootte van het busje is het ontzettend fijn om wat meer zicht te hebben op wat er zicht direct achter het busje afspeelt. Dit vergroot de veiligheid, en verkleint de kans op ongelukken.

Het installeren van een draadloze achteruitrijcamera set is door de fabrikant erg makkelijk gemaakt. De systemen zijn zodanig ontwikkelt dat je geen uitgebreide technische kennis nodig hebt voor het installeren van de camera. De camera, die achterop het voertuig wordt gemonteerd heeft maar één kabel, die door het voertuig naar de voedingsbron loopt. Deze bron zit vaak achter het dashboard, maar wanneer je het eenvoudig wilt houden kun je ook de sigarettenaansteker hiervoor gebruiken.

Wanneer je de camera daadwerkelijk vast gaat maken, moet je een goede hoek hiervoor bepalen. Zorg dus dat de camera al werkt voordat je hem bevestigd! Zo kun je verschillende hoeken testen en hem erna pas vastmaken. Houd rekening met de functie van de auto waarop je hem bevestigd, je zult bij een achteruitrijcamera caravan een ander beeld nodig hebben dan bij een bestelbusje.

Wanneer je de goede hoek hebt bepaald, is het tijd om de draden te gaan bevestigen. Het is hier van belang dat je de draad via de binnenkant van het voertuig laat lopen. Op deze manier is de draad optimaal bescherm tegen eventuele beschadigingen.

Wanneer je de lengte van het draad goed hebt afgesteld kun je beginnen aan de laatste stap: het monteren van de monitor. Dit schermpje kun je het best op een tactische plek zetten, die je makkelijk kunt zien zonder al te veel je blik van de weg af te moeten halen. Zo kun je het snelste switchen tussen je gezichtsveld voor en die achter. Wanneer je de monitor hebt geplaatst, hoef je de software alleen nog maar te installeren en klaar is Kees!

Voor meer info : https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/